Kantarelli-pekoni-kevätsipulipasta

Tein isäni syntymäpäiväillalliselle kantarelli-pekoni-kevätisipulipastaa, johon inspiraation sain HS:n reseptistä.

img_6503_v2.jpg

Noudatin alkuperäistä reseptiä muuten, mutta lisäsin joukkoon pekonia.

Kantarellipasta kevätsipulilla ja pekonilla

rei­lu lit­ra kan­ta­rel­le­ja

2 ke­vät­si­pu­lia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

250–300 g spa­get­tia

me­ri­suo­laa

1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä

75 g voi­ta

pa­ri ok­saa tim­ja­mia

mus­ta­pip­pu­ria

kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä

 

raastettua parmesanjuustoa

1/2 pkt pekonia rapeaksi paistettuna

img_6505_v2.jpg

Puh­dis­ta sie­net ja re­vi ne tar­vit­taes­sa pie­nem­mik­si. Pie­ni­ko­koi­set sie­net voit käyt­tää ko­ko­nai­si­na. Vii­pa­loi ke­vät­si­pu­lit var­si­neen päi­vi­neen. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

 Pa­ne pas­tan kei­tin­ve­si kie­hu­maan, li­sää se­kaan tilk­ka öl­jyä ja rei­lus­ti me­ri­suo­laa. Kei­tä kie­hu­vas­sa ve­des­sä pas­taa, kun­nes se on ”al den­te”, ja ota de­si kei­tin­vet­tä tal­teen.

 Pas­tan kie­hues­sa kuu­men­na pan­nu ja lai­ta sie­net kuu­mal­le pan­nul­le. Pyö­rit­te­le sie­niä pan­nul­la, kun­nes nes­te sie­nis­tä pus­kee ulos, an­na po­ris­ta niin kauan, et­tä nes­te on haih­tu­nut. Laita toiselle pannulle pekonit ja paista kunnes pekoni on saanut väriä ja näyttää rapealta.

Yhdistä sieni- ja pekonipannu. Li­sää voi ja si­pu­lit, hau­du­ta kes­ki­läm­möl­lä noin vart­ti.

 Maus­ta tim­ja­min­leh­dil­lä ja jau­ha myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria ja me­ri­suo­laa se­kaan. Tar­kis­ta ma­ku ja li­sää tar­vit­taes­sa maus­tei­ta.

 Se­koi­ta spa­ge­tin se­kaan pie­ni lo­raus olii­vi­öl­jyä ja rei­lu puo­let sie­ni-si­pu­li­seok­ses­ta. Li­sää tar­vit­taes­sa jouk­koon myös tal­teen otet­tua kei­tin­vet­tä. Ri­pot­te­le jo­kai­sen an­nok­sen pääl­le sie­ni­seos­ta ja raas­tet­tua par­me­saa­nia.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.