Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja raikas jogurttikastike
Yritän saada livautettua yhä enemmän ja enemmän kasvisruokia arkiaterioihimme ja minusta on ihanaa löytää uusia kasvisreseptejä blogeista.
Yksi viime aikojen löydöistäni on kesäkurpitsa-halloumipihvit. Lunni leipoo-blogista löytyi oikein kiva ohje, joka on alkuperältään Yhteishyvä-lehdestä.
(krhm.. omani hieman tummuivat pannulla…)
Tuimasta ulkonäöstään huolimatta pihvit olivat oikein maukkaita, tosin hieman suolaisia omaan makuuni. Ensi kerralla kevyemmin lisäsuolaa, halloumi itsessään on jo niin kovin suolaista.
Muokkasin löytämääni reseptiä hieman.
Kesäkurpitsa-halloumipihvit
1/2 kesäkurpitsa
1/ 2 pkt halloumia
1 kananmuna
persiljasilppua
auringonkukanversoja
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita aineet keskenään munan kanssa kulhossa, mausta mustapippurilla, persiljasilpulla, auringonkukanversoilla, ripauksella suolaa.
Kuten Lunni kirjoitti blogissaan, kannattaa valuttaa nesteet pois kesäkurpitsasta ennen pihvien paistoa.
Kuumenna öljy pannussa ja paista pieniä pihvejä molemmin puolin kohtuullisella lämmöllä.
Tarjoile pihvit sitruuna-jogurttikastikkeen kanssa
1 sitruuna
1-2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa, pippuria
ripaus chiliä
ripaus sokeria
Tein pihvejä kahtena iltana peräkkäin ja ihastuin niihin kovasti. Mukavaa vaihtelua toiselle suosikilleni, juurespihveille!