Kesäkurpitsatahna

img_6447_v2_0.jpg

Tein tätä tahnaa lisukkeeksi lauantaina syödylle karitsalle, ne olivat kiva yhdistelmä makuja.

Myönnän, että ensimmäinen satsi tätä tahnaa meni vessanpöntöstä alas, koska se meni pieleen. En paahtanut kesäkurpitsasiiivuja tarpeeksi pitkään ja  tahnasta tuli enemmänkin keittoa…

Löysin reseptin Kokit ja potit-blogista.

Kesäkurpitsatahna mintulla ja valkosipulilla

1 kesäkurpitsa (itse käytin vihreää)

puska tuoretta minttua

pari valkosipulinkynttä tai enemmän (itsellä livahti vähän enemmän;))

n. 1,5 dl maustamatonta jogurttia valutettuna

sitruunamehua

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä

Pese ja paloittele kesäkurpitsa n. sentin paksuisiksi paloiksi. Paahda paistinpannulla öljyssä kunnes kurpitsanpalat ovat saaneet väriä ja neste haihtunut. Itse opin ensimmäisen erehdyksen jälkeen että mitä pidempään paahdat kurpitsapaloja sitä parempi. Maltti on siis valttia!

Anna kurpitsanpalojen jäähtyä. Laita kaikki ainekset kulhoon (tai tehosekoittimeen) ja surauta tahnaksi. Itse käytin sauvasekotinta.

Tarkista maku, lisää mausteita jos tarvetta.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua, tarkista maku vielä ennen tarjoilua.

Tahnasta tuli minun käsissäni aika valkosipulinen ja mintun maku katosi hieman valkosipulin alle. Itse tykkään runsaasta valkosipulista, joten itseä tämä ei häirinnyt mutta jos kaipaa hieman miedompaa tahnaa, kannattaa varoa valkosipulin kanssa etenkin jos antaa tahnan maustua jääkaapissa pitkään.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.