Kesäkurpitsatahna
Tein tätä tahnaa lisukkeeksi lauantaina syödylle karitsalle, ne olivat kiva yhdistelmä makuja.
Myönnän, että ensimmäinen satsi tätä tahnaa meni vessanpöntöstä alas, koska se meni pieleen. En paahtanut kesäkurpitsasiiivuja tarpeeksi pitkään ja tahnasta tuli enemmänkin keittoa…
Löysin reseptin Kokit ja potit-blogista.
Kesäkurpitsatahna mintulla ja valkosipulilla
1 kesäkurpitsa (itse käytin vihreää)
puska tuoretta minttua
pari valkosipulinkynttä tai enemmän (itsellä livahti vähän enemmän;))
n. 1,5 dl maustamatonta jogurttia valutettuna
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Pese ja paloittele kesäkurpitsa n. sentin paksuisiksi paloiksi. Paahda paistinpannulla öljyssä kunnes kurpitsanpalat ovat saaneet väriä ja neste haihtunut. Itse opin ensimmäisen erehdyksen jälkeen että mitä pidempään paahdat kurpitsapaloja sitä parempi. Maltti on siis valttia!
Anna kurpitsanpalojen jäähtyä. Laita kaikki ainekset kulhoon (tai tehosekoittimeen) ja surauta tahnaksi. Itse käytin sauvasekotinta.
Tarkista maku, lisää mausteita jos tarvetta.
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua, tarkista maku vielä ennen tarjoilua.
Tahnasta tuli minun käsissäni aika valkosipulinen ja mintun maku katosi hieman valkosipulin alle. Itse tykkään runsaasta valkosipulista, joten itseä tämä ei häirinnyt mutta jos kaipaa hieman miedompaa tahnaa, kannattaa varoa valkosipulin kanssa etenkin jos antaa tahnan maustua jääkaapissa pitkään.