Kesän ensimmäinen raparperipiirakka

Murotaikinoista selviän minäkin, ihan alusta asti ja itse!

img_4757.jpg

Aluperäinen ohje on Maku.fi:stä.

Tässä oma versioni:

Raparperipiirakka

Murotaikina

100 g voita

1 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 muna

Täyte

10 dl raparperia (paloiteltuna)

Itselläni ei kyllä oman maan raparpereistä riittänyt ihan tuota määrää, mutta ihan mukavasti kuitenkin.

1 dl ranskankermaa

1 dl Flora vaniljakastiketta

1 muna

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee murotaikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua.

Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään ranskankerma  ja vaniljakastike, muna ja sokerit.

Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä.

Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.

Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

img_4758.jpg

Voi miten iloiseksi voi ihminen tulla kun saa omalta takapihalta hakea aineksia kesäiseen piirakkaan :)

img_4759.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.