Kesäsalaatti
Rouskuttelen salaattia ympäri vuoden mutta kesällä tahti yleensä vaan kiihtyy ja syön helposti sekä lounaalla että illalla salaatin.
Tällä viikolla herkuttelimme kesän ensimmäisellä kalaisella salaatilla, joka oli höystetty ihanilla uusilla perunoilla ja pippurimakrillilla, lapsuuteni herkulla.
Rousk rousk! (yksi salaatinlehti näyttää haluavan paeta lautaselta…)
Jos et tiedä mitä söisit tänään, syö tätä. Suosittelen.
4-5 uutta perunaa
2 kpl pippurimakrillifileitä (uskoisin, että hiilisilakat sopisivat tähän myös hyvin)
1 ruukku salaattia
1/2 avomaankurkku kuorittuna ja pilkottuna
1/3 punainen paprika
1 tomaatti (vain ruokakaverin lautaselle)
1/2 punasipuli
ruohosipulia
sitruunamehua
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa & pippuria
Pese ja keitä uudet perunat kypsiksi. Pilko salaattiainekset. Kun perunat ovat kypsiä, paista niitä hetki pannulla rasvassa jotta ne saavat kauniin värin.
Kasaa salaattiainekset lautaselle, lisää kala ja perunat ja mausta oliiviöljyllä, lorauksella balsamicoa ja sitruunamehua. Koristele ruohosipulilla ja rouhi päälle vielä hitunen suolaa ja pippuria.
NAUTI.