Kippari-Kallen lettukestit

Uusi kasviruokasuosikki on löytynyt!

Olen bongaillut viime aikoina aika monta eri pinaattilettureseptiä blogeista ja innostuin touhuamaan niiden parissa aiemmin tällä viikolla itsekin.

img_6909_v2.jpg

Niistä ei tullut pyöreitä eikä kovin kuvauksellisia, mutta maku oli upea.

Päädyin tekemään (yllätys!) fetaversion pinaattiletuista, jonka löysin Kokit ja potit-blogista. En vain pysty vastustamaan reseptejä joissa käytetään fetaa (tai juustoa yleensä).

Tarjoilin letut timjami-valkosipulikastikkeen kanssa.

Alla alkuperäinen resepti, jonka mukaan tein letut:

Pinaatti-fetaletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2 tl suolaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 1/2 – 3 dl vehnäjauhoja*
200-300g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia) itse käytin pakastepinaattia, toimi hyvin!
100g rasvaista fetajuustoa

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo lehdet ja ryöppää niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta huolella ja puristele vielä liika neste pois. Hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se.

Riko kananmunat maidon joukkoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Lisää suola, muskottipähkinä ja pinaatti. Sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, jotta paakkuuntumisenesto on helpompaa. Jos käytät tuoretta pinaattia, vois halutessasi ajaa taikinan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murusteltu feta ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Sekoita taikina ja paista letut voissa.

* jos käytät pakastepinaattia, laita jauhoja hieman enemmän kuin tuoretta pinaattia käyttäessäsi.

Timjami-valkosipulikastike

muutama oksa tuoretta timjamia silputtuna

2 isoa valkosipulinkynttä

1 prk turkkilaista jogurttia (200g)

puolikas sitruuna

sitruunapippuria ja ripaus suolaa

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin lettujen paiston ajan, jos mahdollista niin pidempään.

img_6924_v2.jpg

Lisää tätä, kiitos!

Yhdestä taikinasatsista tuli lettuja sen verran, että letuilla olisi ruokkinut enemmänkin kuin kaksi henkeä, mutta teimme parhaamme jotta lettuja ei jäänyt yli ;)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.