Konjakkikastike
Tein viime viikon lauantaina kahta asiaa ensimmäistä kertaa. Paahtopaistia ja konjakkikastiketta.
Olin hyvin epävarma miten konjakkikastikkeen kanssa käy, mutta se olikin illan yllättäjä!
Illallinen alkoi alkupalasalaatilla. Omaan salaattiin tuli sinihomejuustoa, poikaystävän lautaselle ripaus ricottaa.
rapeaa salaattia, paprikaa, purjoa, sinihomejuustoa ja balsamicoa.
kermajuustoperunoita, uunisipuleita, härän paahtopaistia ja konjakkikastiketta.
Konjakkikastike paahtopaistille
Lihan paistonestettä
3 rkl konjakkia
1 prk ranskankermaa
1 dl kermaa
2 rkl Maizenaa
sitruunamehua
suolaa, pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja keittele kastiketta miedolla lämmöllä kunnes liha on vetäytynyt paistamisen jälkeen foliossa ja kun kaikki muut illallisen ruoat ovat valmiina. Itse taisin keittää kastiketta lähes 20 minuuttia.
Kastike epäilytti minua vielä kun se oli kattilassa, mutta kun sen yhdisti paahtopaistin kanssa, oli maku erinomainen. Juuri sopiva, ei liian konjakkinen ja mukavan kermainen.
Ps. ei ole kuvaa kastikkeesta, se sujahti suuhun ennätysvauhtia lautaselta… ;) tajusin myös että minulta puuttuu kastikekulho ja asianmukainen kauha. Joulupukkiii….!