Kööpenhamina osa II
Kaksi viikkoa kevään ensimmäisen Kööpenhaminan matkan jälkeen pakkasin jälleen laukun ja suuntasin takaisin.
Otin mukaan kolme ystävää ja heidän kanssaan herkuttelimme koko viikonlopun Kööpenhaminan ihanissa ravintoloissa, kulutimme syödyt kalorit shoppailukadulla ja nautimme monia viinilasillisia.
Siellä ne kaikki ihanat ravintolat odottivat!
Ensimmäisenä iltana podimme sushihimoa ja suuntasimme Sansin Sushiin (Smallegade 20, Fredriksberg) jossa maistoin elämäni ensimmäisen kerran sushia, jossa oli mansikkaa.
Taivas rullassa.
www.sansin-sushi.com
Rullassa oli mansikkaa, tuorejuustoa/ranskankermaa, lohta ja avokadoa.
Täydellinen combo. Nyt äkkiä nämä mansikkasushit Suomenkin ravintoloihin, kiitos!
Perjantai-illan vietimme sateisessa Tivolissa vilttien alla terassilla, onneksi viinikin lämmitti ;)
Lauantaina kävimme netistä bongaamassani Kalaset-ravintolassa (Vendersgade 16, 1363 Copenhagen K.) brunssilla. Tykkäsin paikan tunnelmasta, hetken tunsin olevan maailman ihanimmassa kaupungissa – Berliinissä.
Söin netissä kehutun Mormor-lautasen ja olin tyytyväinen annokseeni.
Kalaset-ravintolaan ei oteta pöytävarauksia, mutta meillä kävi tuuri että saimme pöydän ruuhka-aikaan.
Mormor-lautanen: leipää, paistettuja perunoita, makkaraa, munakokkelia, pekonia, kurkkua, tuoreita hedelmiä, juustoa, jogurttia myslillä..
Olisin kaivannut hieman lisää kasviksia lautaselle, muuten lautanen oli oikein hyvä startti päivään.
Lauantaina kiertelimme kaupungilla, kirppareilla, vintage-kaupassa, vaatekaupoissa ja illalla suuntasimme illalliselle keskustaan.
Madklubben STEAK (Pilestraede 23, 1112 Copenhagen) oli määränpää lauantai-iltana.
Olen käynyt n. vuosi sitten toisessa Madklubben-ravintolassa ja tykkäsin jo silloin tästä heidän konseptistaan. Valitsin kolmen ruokalajin menun, alkuun tuli perinteinen:
Salaattikastike maistui itsetehdyltä ja annos oli todella runsas alkupala.
Pääruoaksi otin Madklubbenin pihvin..
ja pihvin kaveriksi viskikastikkeen ja kuullotettuja sieniä. Omat sienet olivat liian tuhti yhdistelmä pihvin kanssa ja tykkäsinkin vierustoverin pikantista coleslawsta enemmän.
Jälkiruoaksi otin juustolautasen. Se oli kyllä pettymys! mukana tuli pieni pala manchegoa ja sinihomejuustoa, jättiläismäinen näkkäri ja itsetehtyä kompottia.
Paikan tunnelma, konsepti, alkuruoka ja erinomainen pihvi nostivat tämän ravintolan kuitenkin aika korkealle arvoasteikolla :)
http://www.bistrobooking.dk/steak/
Sunnuntaina meille oli varattu paikat vasta iltakoneesta, joten ehdimme käymään keskipäivällä brunssilla ja suhailemaan vielä kaupungilla ennen lentokentälle lähtöä.
Eräs suomalainen ystävä suositteli minulle Facebookissa Mother (Hokerboderne 9-15, 1712 Copenhagen)-ravintolan brunssia ja sinne me suuntasimme muutaman mutkan kautta sunnuntaina aamupäivällä.
Ai miten niin olen vähän ahne kun pääsen kiinni buffet-pöytään…?
Tässä ei ole kuvattuna Motherin aivan mielettömän herkullisia pizza slicejä eikä muffinssia jonka jouduin jemmaamaan käsilaukkuun kun vatsaan ei vaan enää mahtunut mitään muutaman santsilautasen jälkeen..
Buffetissa oli mm. erilaisia salaatteja, pizzaa, hedelmiä, muffinsseja, kasviksia, juustoa, mehuja, leipää, levitteitä (marmeladia, voita, Nutellaa)..
Nälkäisten ihmisten jono..
Motherissa ruoka oli ihanaa, erilaista brunssiruokaa mutta miinuksena pitkät jonot ja ruoan loppuminen buffetista tasaisin väliajoin. Välillä tuli tilalle samaa, välillä jotain uutta mikä aiheutti aikamoisen ähkyn allekirjoittaneessa..
Motherissa tarvitaan siis kärsivällisyyttä, mutta ainakin omasta mielestäni ruoka korvaa kärsimykset tässä tapauksessa :)
Jälleen kerran upea viikonloppu upeassa seurassa takana! :)
Kööpenhaminassa saa kyllä ihania herkkuja syödäkseen ja kun vähän katsoo minne menee, niin ei lompakkokaan koe täydellistä konkurssia.
Seuraavaksi palstalla vilahteleekin taas omia kokkauksiani, on niin virkistävää käydä välillä maailmalla syömässä ja hakemassa inspiraatiota ja palata sitten omaan keittiöön touhuamaan.