Lämmin perunasalaatti
Puolisaksalaisena olen aina ollut perunasalaatin suuri ystävä, enkä syö sitä ainoastaan vappuna tai vuodenvaihteessa. Tämä perunasalaatti ei ehkä valmistu hetkessä, mutta on niin hyvää että odotus kannattaa!
T’ämä iki-ihanan reseptin löysin Jokihaka kokkaa-blogista, jossa on aina niin kauniita kuvia. En päässyt omien perunsasalaattikuvieni kanssa lähellekään samaa tasoa!
Ilokseni löysin jonkinlaisia varhaisperunoita lähikaupasta ja niitähän oli pakko ostaa. Varhaisperunat maistuvat kesälle.
Alkuperäisen reseptin löydät täältä.
Alla sama resepti muutamilla pienillä muutoksilla, joita tein:
Lämmin perunasalaatti
8- 10 kpl keskikokoisia perunoita
5-7 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
kuivattua rosmariinia
halloumijuustoa
Pese perunat ja pilko kahteen tai neljään osaan koosta riippuen.
Öljyä perunat kevyesti ja mausta suolalla ja kuivatulla rosmariinilla.
Lisää valkosipulin kynnet. Levitä laakealle uuniastialle tai pellille ja paahda 125 – 150 asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen kunnes perunat ja valkosipulit ovat kypsiä (meidän uunissa kesti n. tunti).
Sekoittele välillä.
Ota valkosipulit tarvittaessa pois uunista ennen perunoita.
Paista halloumijuustot pannulla kauniin värisiksi kun perunat alkavat näyttää valmiilta.
Salaattikastike
n.1,5 tl sinappia
n.2 rkl balsamiviinietikkaa
n.2 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa, pippuria
persiljaa ja paistettua halloumijuustoa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, säädä makua sopivaksi ja jätä maustumaan. Itse tykkään kirpeistä kastikkeista, joten laitoin reilusti sitruunamehua.
Sekoita kastike kuumien perunoiden kanssa, lisää tuoreita yrttejä ja halloumi salaattiin.
Tämä oli niin hyvää että jouduin tekemään toisen erän salaattia heti perään.