Lemon Posset
Äitienpäivän lounaan kruunasi lemon posset, joka oli aivan mielettömän raikas kesäherkku. Suosittelen kuitenkin tekemään hieman pienemmällä annoskoolla kuin minä 😉
Ilmeisesti tällä jälkiruoalla on pitkät perinteet ja jotain todella muinaista versiota tästä on lukemieni artikkeleiden mukaan käytetty erilaisten sairauksien parantamiseen.
Harmi kyllä, en usko että tämä oma versioni parantaa mitään vaivoja – mutta jos tuntee olonsa liian hoikaksi niin asia kyllä varmasti korjaantuu tällä herkulla (ainakin jos tekee samankokoisia annoksia kuin minä!)!
Reseptejä näytti olevan useammasakin blogissa, päädyin lopulta Kaikki äitini reseptit-blogin versioon.
Tein omani lähes täysin yllä mainitun blogin reseptin mukaisesti:
Lemon posset
6 dl Flora kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 siivilöidyn sitruunan mehu.
Tarjoiluun
tuoreita mansikoita
Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi, sekoita koko ajan.
Keitä aineksia 2 minuuttia pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Poista liedeltä, lisää sitruunamehu, sekoita ja kaada tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä nelisen tuntia. Omani olivat yön yli ulkona/jääkaapissa, tein annokset jo edellisenä iltana.
Lisää annoksen päälle juuri ennen tarjoilua tuoreita, pilkottuja mansikoita.
Tällä reseptillä tulee annokset kahdeksalle hengelle TAI neljälle ahmatille ;)
Toivottavasti äiti nautti äitienpäivän lounaasta yhtä suuresti kuin minä! ainakin jälkiruokakulho oli syöty aivan tyhjäksi ;)