Lemon Posset

Äitienpäivän lounaan kruunasi lemon posset, joka oli aivan mielettömän raikas kesäherkku. Suosittelen kuitenkin tekemään hieman pienemmällä annoskoolla kuin minä 😉

img_4327.jpg

Ilmeisesti tällä jälkiruoalla on pitkät perinteet ja jotain todella muinaista versiota tästä on lukemieni artikkeleiden mukaan käytetty erilaisten sairauksien parantamiseen.
 

img_4333.jpg

Harmi kyllä, en usko että tämä oma versioni parantaa mitään vaivoja – mutta jos tuntee olonsa liian hoikaksi niin asia kyllä varmasti korjaantuu tällä herkulla (ainakin jos tekee samankokoisia annoksia kuin minä!)!

Reseptejä näytti olevan useammasakin blogissa, päädyin lopulta Kaikki äitini reseptit-blogin versioon.

Tein omani lähes täysin yllä mainitun blogin reseptin mukaisesti:

Lemon posset

6 dl Flora kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 siivilöidyn sitruunan mehu.

Tarjoiluun
tuoreita mansikoita

Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi, sekoita koko ajan.
Keitä aineksia  2 minuuttia pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Poista liedeltä, lisää sitruunamehu, sekoita ja kaada tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä nelisen tuntia. Omani olivat yön yli ulkona/jääkaapissa, tein annokset jo edellisenä iltana.

Lisää annoksen päälle juuri ennen tarjoilua tuoreita, pilkottuja mansikoita.

Tällä reseptillä tulee annokset kahdeksalle hengelle TAI neljälle ahmatille ;)

img_4334.jpg

Toivottavasti äiti nautti äitienpäivän lounaasta yhtä suuresti kuin minä! ainakin jälkiruokakulho oli syöty aivan tyhjäksi ;)

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.