Maailman paras
Juu-u, uskokaa tai älkää mutta maailman paras täytetty leipä on löytynyt! ja se löytyi meidän keittiöstä lauantaina (ja sunnuntaina;)) iltapäivällä.
Perjantaina kun vietin vapaapäivää, ryhdyin hauduttelemaan possua siiderissä Kokit ja potit-blogin ohjeen mukaisesti. Ainoa muunnos reseptiin oli se, että käytin Happy Joe-siiderin sijaan Magners-siideriä.
Possun valmistin siis näin:
1 kg possun niskaa (eli kassleria)
tilkka öljyä
2 tölkkiä siideriä
1 valkosipuli
1-2 sipulia
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(kuumaa vettä)
Kuumenna padassa tilkkanen öljyä ja ruskista huoneenlämpöinen liha kauttaaltaan kevyesti. Lisää pataan pari tölkkiä siideriä sekä kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli(t), sipulit voit lohkoa muutamaan osaan. Lisää suola ja pippuria. Kaada pataan hieman kuumaa vettä, mikäli pata on hyvin laaja – possun on hyvä olla liemessä reilusti puoleen väliin, peittyä sen ei tarvitse. Laita pata uuniin ja asta lämpö 120 asteeseen. Hauduta pitkään ja hartaasti, 3-4 tuntia. Voit kääntää lihapalan haudutuksen puolessa välissä.
*
Söimme possua tyytyväisinä jo perjantaina tikkuperunoiden kanssa, se oli hyvää vaikkakin aika miedon makuista. Säästin loput lauantaille ja sain kahdelle päivälle aivan mielettömät lounasleivät:
kokoviljasämpylöitä
valkosipulisuolakurkkua
punakaalia
salaatinlehtiä
punasipulia
valkosipulimajoneesia
sinappia
Sriracha-kastiketta
Västerbottensost– juustoraastetta
Vaikka possun valmistaminen viekin aikaa, saa siitä helposti kaksikin ateriaa.. ja nämä leivät ovat kyllä kaiken sen vaivan arvoisia :)