Meze 4/12

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

img_9365-001.jpg

Kipakka oliivisalaatti

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kokonainen, oranssi paprika

1 prk kivettömiä kalamataoliiveja

1/2 prk kivettömiä, vihreitä oliiveja

1 punasipuli

2-3 rkl jalapenoja

ruukku lehtipersiljaa

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suola, pippuri

Tämä salaatti kannattaa aina tehdä n. vuorokautta ennen jotta kaikki ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa. 

Aloita pilkkomalla paprika, oliivit, sipuli ja jalapeno. Silppua lehtipersilja.

Sekoita kasvikset kulhossa, lisää pari lorausta oliiviöljyä, purista joukkoon kokonaisen sitruunan menu ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa, jos annan salaatin maustua vuorokauden, maistele sitä väillä ja lisää mausteita jos tarve.

img_9367-001.jpg

img_9480-001_0.jpg

Koska en ollut aivan varma oliko yksi vieraistamme allerginen oliiveille, tein myös oliivittoman salaatin, jossa korvasin oliivit marinoiduilla valkosipulinkynsillä.

Idean oliivisalaattiin sain täältä.

img_9376-001.jpg

Tzatziki

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kurkku raastettuna 

1 prk (0,5-0,7 l maustamatonta, turkkilaista jogurttia)

1 yksikyntinen valkosipuli

loraus sitruunamehua

loraus oliiviöljyä

suolaa, pippuria

lehtipersiljaa ja oliiveja koristeluun

Tämäkin ruoka on parhaimmillaan jos sen antaa maustua jääkaapissa vuorokauden.

Aloita raastamalla kurkku ja valuttamalla enin neste pois. Raasta valkosipuli jogurtin joukkoon, mausta ja lisää valutettu ja raastettu kurkku. Sekoita hyvin ja annan levätä jääkaapissa. 

Koristele ennen tarjoilua lehtipersiljalla sekä oliivilla.

img_9380-001.jpg

img_9384-001.jpg

Idean jauhelihapötkylöhin sain täältä. Alla oma versioni.

Jauhelihapötkylät

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1200 g jauhelihaa

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 prk kapriksia

1 punasipuli

kuivattua rosmariinia, sriracha-kastiketta, thai-basilikaa ja luomu grillausmaustetta.

Silppua tomaatit ja sipuli sekä thai-basilika. Ota iso kulho jossa sekoitat jauhelihan, tomaatit, kaprikset, sipulin ja mausteet. Mausta reilulla kädellä, älä epäröi käyttää kunnolla kaikkia mausteita, jotta pötkylät saavat kunnolla makua.

Pyörittele jauhelihasta käsin pötkylöitä.

Itse annoin pötkylöiden maustua jääkaapissa n. vuorokauden jonka jälkeen paistoin ne uunissa 200 asteessa. 

Nämä sopivat ihanasti tzatzikin kylkiäisiksi!

img_9395-001.jpg

Yksi omista suosikeistani meze lajitelmassamme oli tämä ihana hummus. Idea ja resepti alunperin täältä.

Sitruuna-pinaattihummus

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 prk kikherneitä valutettuna ja hyvin huuhdeltuna

1/2 puska tuoretta ruohosipulia silputtuna

1/2 pkt tuoretta pinaattia hyvin pestynä

2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Surraa sauvasekoittimella tai blenderillä kikherneet ja pinaatti mössöksi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu. Lisää oliiviöljyä sekä mausteet.

Maista.

Anna maustua jääkaapissa. Omani lepäili kylmässä n. vuorokauden.

img_9437-001.jpg

Lisää mezejä tulossa lähipäivinä…

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.