Mojito-juustovanukas

Kuten maanantain festariruoka-postauksessa mainitsin, minulla ei valitettavasti ole omaa kuvaa mojito-juustovanukkaasta, jota tarjoiltiin juhannusaattona jälkiruoaksi. Alla lainakuva:

 

Resepti: Mojito-juustovanukkaat

Kuva täältä.

Mojito-juustovanukas

Pohja:

1,5 pkt  kaurakeksejä

Liemi:

4 limettiä

1 dl vettä

100 g raakaruokosokeria

½ dl rommia

kourallinen minttua hienonnettuna

Lisäksi:

400 g Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarponejuustoa

Koristeeksi:

limetinsiivuja ja tuoretta minttua

Valmistus

Valmista liemi ensin ja anna sen jäähtyä. Raasta limeteistä kuori. Purista mehut

astiaan. Keitä kattilassa vettä ja sokeria noin 2 minuuttia.

Siirrä kattila levyltä. Sekoita joukkoon limetinmehu, kuoriraaste, rommi ja mintunlehdet.

Sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Hienonna keksit hienoksi muruksi. Lusikoi keksimuru 12 pienen lasin

pohjalle. Vatkaa tuorejuusto ja mascarponejuusto tasaiseksi.

Siivilöi kattilassa oleva siirappi juustoseoksen joukkoon ja vatkaa hyvin.

 Lusikoi täytettä keksipohjan päälle ja nosta lasit jääkaappiin. Koristele juuri ennen tarjoilua mintunlehdillä ja limetinsiivuilla. Itse pidin vanukkaita jääkaapissa n. 5 tuntia ennen tarjoilua.

Resepti on löytynyt täältä.

Suosittelen kokeilemaan, vanukas oli raikas eikä liian makea. Kannattaa varoa rommin kanssa ettei tule liian tujua ;)

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.