Mojito-juustovanukas
Kuten maanantain festariruoka-postauksessa mainitsin, minulla ei valitettavasti ole omaa kuvaa mojito-juustovanukkaasta, jota tarjoiltiin juhannusaattona jälkiruoaksi. Alla lainakuva:
Kuva täältä.
Mojito-juustovanukas
Pohja:
1,5 pkt kaurakeksejä
Liemi:
4 limettiä
1 dl vettä
100 g raakaruokosokeria
½ dl rommia
kourallinen minttua hienonnettuna
Lisäksi:
400 g Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
Koristeeksi:
limetinsiivuja ja tuoretta minttua
Valmistus
Valmista liemi ensin ja anna sen jäähtyä. Raasta limeteistä kuori. Purista mehut
astiaan. Keitä kattilassa vettä ja sokeria noin 2 minuuttia.
Siirrä kattila levyltä. Sekoita joukkoon limetinmehu, kuoriraaste, rommi ja mintunlehdet.
Sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
Hienonna keksit hienoksi muruksi. Lusikoi keksimuru 12 pienen lasin
pohjalle. Vatkaa tuorejuusto ja mascarponejuusto tasaiseksi.
Siivilöi kattilassa oleva siirappi juustoseoksen joukkoon ja vatkaa hyvin.
Lusikoi täytettä keksipohjan päälle ja nosta lasit jääkaappiin. Koristele juuri ennen tarjoilua mintunlehdillä ja limetinsiivuilla. Itse pidin vanukkaita jääkaapissa n. 5 tuntia ennen tarjoilua.
Resepti on löytynyt täältä.
Suosittelen kokeilemaan, vanukas oli raikas eikä liian makea. Kannattaa varoa rommin kanssa ettei tule liian tujua ;)