Mokkapalat

Uusien reseptien sekaan on kiva välillä tehdä ns. tuttuja ja turvallisia juttuja keittiössä 🙂

Huomasin juuri palstan arkistoa selatessa, että olen aikamoisella vauhdilla testannut uusia reseptejä! viikot on sekoittuneet, ruokaa on tehty hiki hatussa ja syöty on paljon ja todella hyvin.

Olen moneen kertaan täälläkin kertonut että olen leipomiskammoinen, koska leipomukseni harvoin onnistuvat niin kuin suunniteltu. No, yhden (äskettäisen) katastrofaalisen porkkanakakkukokeilun jälkeen halusin leipoa jotain jossa mahdollisesti voisin jopa onnistua.

img_4596.jpg

Voin paljastaa, että eivät nämä mokkapalatkaan olleet helppo homma minulle ennen 😉 nyt kun olen harjoitellut ja oppinut noudattamaan reseptejä tarkkaan, olen tehnyt todella onnistuineita mokkapaloja.

Tein tällä kertaa mokkapalat Maku-lehden reseptin mukaisesti. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

img_4597.jpg

30 palaa (ihan liian monta palaa, tulipa taas herkultetua!)

200 g voita

3 1/2 dl kahvijuomaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 kpl munaa

Kuorrutus

75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)

3/4 dl kahvijuomaa

6 dl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun

4 rkl koristerakeita

Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi. Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia (huom! omassa uunissa meni 12-13 minuuttia, koska se on supernopea).

Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen suklaapiiraslevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.

*

Nam nam!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.