Mustaherukkaleivos
Olin viime viikonloppuna Kööpenhaminassa rakkaan ystävän häissä ja maistoin siellä herkullisia vadelmaleivoksia.
Pyysin morsiamelta reseptin ja sain sen hienosti käännettynä, ruotsinkieli kun ei täällä päässä taivu ollenkaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Omat leivokseni eivät kyllä mitään kauneuskisoja voita, eivätkä ne juuri alkuperäisiltä näytä mutta maku oli erinomainen.
Koska minulla ei ollut pieniä muffinssivuokia tai vadelmahilloa, jouduin tekemään jättiläisleivoksia mustaherukkahillolla. Ei huono vaihtoehto ollenkaan 😉
Mustaherukkaleivokset
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
200g jääkaappikylmää voita
hilloa maun mukaan
Sekoita kuivat ainekset ja murusta voi sormin taikinaan kunnes taikinan koostumus on hyvä ja sen saa hyvin taputeltua muffinssivuokaan. Laita sopivasti taikinaa vuokiin ja laita 1/2 rkl hilloa päälle.
Paista 200C n. 10-15minuuttia.
Tarkoitushan olisi saada hillo keskelle leivosta kauniisti, mutta minun suurpiirteisessä keittiössäni hilloa oli vähän siellä sun täällä..
Kiitos A. reseptistä ja käännöksestä!