Ohra-punakaali-appelsiinisalaatti
Käytyäni viime viikolla ravintola Lupolossa, sain lähes pakkomielteen luoda heidän ohra-porkkana-kaalisalaattinsa kotioloissa.
Meillä oli illalliskutsut lauantaina ja tein tätä salaattia pääruoan lisukkeeksi. Porkkanan jouduin allergiasyistä jättämään pois ja lisäsin salaattiin kaikenlaista kivaa ekstraa.
Ihana ohrasalaatti
ohje 4:lle (itse tein satsin kahdeksalle, hups!)
4 dl täysjyväohraa (itse käytin Torinon täysjyväohraa)
6 dl vettä
suolaa
Kiehauta vesi ja lisää ohrat sekä suola. Anna veden imeytyä ohraan, keittele siis miedolla lämmöllä kannen alla.
Anna ohran jäähtyä ja pilko sekaan:
punakaalia
tuoretta korianteria
appelsiinia
kevätsipulia
puolikas, tuore punainen chili
Mausta:
valkoviinietikalla, suolalla ja sitruunapippurilla
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua pari tuntia, lisää mausteita tarvittaessa.
Herkullista!