Ohra-punakaali-appelsiinisalaatti

Käytyäni viime viikolla ravintola Lupolossa, sain lähes pakkomielteen luoda heidän ohra-porkkana-kaalisalaattinsa kotioloissa.

Meillä oli illalliskutsut lauantaina ja tein tätä salaattia pääruoan lisukkeeksi. Porkkanan jouduin allergiasyistä jättämään pois ja lisäsin salaattiin kaikenlaista kivaa ekstraa.

img_6452_v2.jpg

Ihana ohrasalaatti

ohje 4:lle (itse tein satsin kahdeksalle, hups!)

4 dl täysjyväohraa (itse käytin Torinon täysjyväohraa)

6 dl vettä

suolaa

Kiehauta vesi ja lisää ohrat sekä suola. Anna veden imeytyä ohraan, keittele siis miedolla lämmöllä kannen alla.

Anna ohran jäähtyä ja pilko sekaan:

punakaalia

tuoretta korianteria

appelsiinia

kevätsipulia

puolikas, tuore punainen chili

Mausta:

valkoviinietikalla, suolalla ja sitruunapippurilla

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua pari tuntia, lisää mausteita tarvittaessa.

img_6453_v2.jpg

Herkullista!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *