Onnistunut linssikokeilu – punainen linssikeitto
Edellinen linssikokeilu ei onnistunut ihan haluamallani tavalla, joten kommentiboksissa vierailleen Hemulin ja täällä Lilyssäkin palstaa pitävän HaLon rohkaisemana päätin kokeilla punaisia linssejä uudelleen (ilman kuminaa;)) ja tein arki-illan iloksi punaista linssikeittoa.
Hannamari kehaisi linssikeittoaan, jota mukaillen tämäkin keitto on tehty, taivaalliseksi ja lähes taivaallista tämä olikin!
Muutin Hannamarin reseptiä hieman mm. pienentämällä annosmäärää sekä lisäämällä keittoon Hemulin innoittamana kookosmaitoa kerman sijaan.
Koristelin keiton tuoreella korianterilla ja kuivatulla sipulilla.
Punainen linssikeitto
voita kuullottamiseen
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä jauheena
1/2 chilimaustetta
2-3 tl suolaa
loraus tai ehkä kaksi sitruunamehua (oletteko huomanneet, että lähes kaikkiin tekemiini ruokiin tulee sitruunamehua?!)
200 g valkosipulitomaattimurskaa
0,5 l vettä
2 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl kookosmaitoa
Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä voin kanssa kattilaan. Kuullota lyhyesti, älä anna ruskistua! Lisää vesi ja tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää linssit. Kun keitto on kiehunut 30 min, lisää kookosmaito. Keitä vielä noin 5-10 min.
Olen tyytyväinen lopputulokseen ja voin vihdoin sanoa että pidän linsseistä edes yhdessä ruoassa ;)