Soija-inkivääripossua

Taas on makumatkailtu Aasian suuntaan. Tämän ruoan tein pääruoaksi edellisessä postauksessa esitellyn mango-chilisalaatin kanssa. 

img_7719.jpg

Hain inspiraatiota Martha Stewatrilta. Lopputulokseen eksyi myös omia hetken mielijohteita mutta oikein maukas annos. Olen jotenkin aivan koukussa nuudeliruokiin, soijaan ja korianteriin. 

img_7723.jpg

 

Soija-inkivääripossua ja vihreitä papuja

pötkö porsaan sisäfilettä

monta isoa lorausta soijaa

2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna

1,5 yksikyntistä valkosipulia raastettuna

iso loraus riisiviinietikkaa

puolikkaan sitruunan mehu

suolaa ja vielä lopuksi inkivääriä jauhettuna

tuoretta korianteria koristeluun

nuudeleita

Sekoita soija, tuore inkivääri, valkosipuli, sitruunamehu ja riisiviinietikka. Viipaloi possu n. 4-5 cm paloiksi ja anna marinoitua ainakin 30 min. 

Lorauta öljyä kuumalle pannulle ja paista possupaloja molemmin puolin hetki pannulla. Lisää pannulle marinadi ja anna paistua kunnes porsas on kypsää. Lisää viime hetkellä hieman inkiväärijauhetta. 

Keitä nuudelit.

Lisää annokseen viimeiseksi tuore korianterisilppu.

Vihreät pavut pannulla

1 pkt vihreitä, tuoreita papuja

1 yksikyntinen valkosipuli

puolikkaan sitruunan mehu

loraus öljyä paistamiseen

Paista papuja pannulla valkosipulissa kunnes ne alkavat ruskistua ja lorauta päälle sitruunamehua. 

Tarjoile possun ja nuudeleiden kanssa. 

img_7722.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

Aasialainen mango-chilisalaatti

img_7711.jpg

Se MadCook-illallisilla maisteltu ihana aasialainen salaatti ei päästänyt minua otteestaan ja kiiruhdin maanantaina lähistölle avattuun aasialaiseen ruokakauppaan. 

Bussissa naputin kännykällä googlesta sopivaa ja ohjetta, ihme kyllä löytyi ekalla yrityksellä! salaatti ei kyllä ulkonäöltään muistuta MadCookissa syötyä, mutta makumaailma oli jo aika lähellä, pähkinät puuttuivat toisen syöjän allergian takia. 

Alkuperäinen resepti täältä.

Aasialainen mango-chilisalaatti

1/2 mango

1/2 kiinankaali

1/2 keltainen paprika

1/2 prk herneenversoja

1/2 tuoretta korianteria

1,5 rkl kuivattua minttua

1 tuore, punainen chili

 

Sitruskastike salaatille

1 sitruuna

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl seesamiöljyä

2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna

1/2 yksinkyntinen valkosipuli raastettuna

suolaa

 

Silppua salaattiainekset kulhoon, muista poistaa chilistä siemenet (on tarpeeksi tulista ilmankin). Sekoita kastikeainekset ja sekoita se hyvin salaattiin. Anna maustua jääkaapissa n. 30 min ja nauti. 

Salaatti on äärimmäisen raikas, jos et pidä sitruunasta niin kannattaa ryhtyä tähän touhuun varovasti, tähän salaattiin tarvitaan aika kova toleranssi lemppariainekseeni 😉 tykästyin kauheasti salaatin raikkauteen, vaikka ostamani chili olikin aika äkäinen tapaus. Hups. 

Ehdottomasti lisää näitä, olen suuri happamien ja raikkaiden makujen ystävä, näitä makuja nähdään jatkossakin täällä blogissa ja meidän ruokapöydässä. 

img_7712.jpg

Myös lapsuuden herkku, kiinankaali, teki mahtipontisen comebackin. En muistanut että se on niin hyvää! (pakkohan sen on olla, sehän on kuitenkin kaali)

Koti Ruoka ja juoma