Ankanrintaa oliivi-chilikastikkeella

Isänpäivänä touhusin keittiössä useamman tunnin, halusin että isäni saa parhaita herkkuja syödäkseen isänpäivänä. 

img_7691.jpg

Edellisessä postauksessa esittelin porkkana-ricottacrostinit, seuraavaksi vuorossa pääruoka: ankanrintaa ja chili-oliivikastiketta

Pakko sanoa että nyt löytyi yksi suosikkikastikkeistani. Resepti löytyi Sitruunaruoho-blogista viime viikolla. Siellä kastike tarjoiltiin naudan kanssa, itse olin samoilla linjoilla kunnes törmäsin Lidlissä pakastettuihin ankanrintoihin isänpäivää edeltävänä iltapäivänä. Ankkaa oli saatava, samoin kastiketta, joten päätin että ne sopivat yhteen.

Ankanrintaa oliivi-chilikastikkeessa

2 kpl pakastettuja ankanrintafileitä

4 rkl oliiviöljyä, lisäksi 2 rkl paistamiseen

1 tl kuivattua chiliä

kourallinen basilikaa

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl sormisuolaa

n. 1 dl viipaloituja oliiveja

1 punainen chili viipaloituna (siemenet poistettuna)

Huomasin vasta nyt, että unohdin kastikkeesta valkosipulin! no, se ei menoa haitannut. 

Itse tein kastikkeen n. 3 tuntia ennen tarjoilua, jolloin se sai maustua rauhassa jääkaapissa. 

Kun ankan rintafileet ovat sulaneet, tee niihin ristiviillot ja laita kylmälle pannulle. Anna lämmön nousta ja paista fileitä kummaltakin puolelta n. 3 minuuttia. Nosta fileet folioon ja uunivuokaan. Säästä rasva, joka jäi paistamisesta. 

Lisää jäljelle jääneen ankanrasvan joukkoon kastikeainekset ja kypsennä hetki pannulla. 

Lisää kastike rintafileiden sekaan folionyyttiin ja paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes fileet ovat pinkkejä. Anna levätä folion sisällä 10 minuuttia pöydällä ennen leikkausta ja tarjoilua. 

img_7695.jpg

Tätä kastiketta on pakko kokeilla muidenkin lihojen kanssa. Tykästyin kauheasti kastikkeen raikkauteen ja oliivien makuun. 

Koti Ruoka ja juoma

Porkkana-ricottacrostinit

imag0205-1-1.jpg

Tein isälle isänpäivälounaan alkupalaksi vähän aikaa sitten Fannista ja Kanelista bongaamani porkkana-ricottacrostinit.

Hetken mielijohteesta vaihdoin timjamin kuivattuun rakuunaan ja lorautin vielä valmiiden crostinien päälle hunajaa. 

Tämä resepti varasti sydämeni jo ensi lukaisulla ja nyt voin sanoa että rakkaustarina jatkui heti ensipuraisun jälkeen. Mielettömän maut! 

5-6 porkkanaa

loraus oliiviöljyä

kuivattua rakuunaa

suolaa ja pippuria myllystä

kourallinen kurpitsansiemeniä

1 maalaispatonki

250 g ricottajuustoa

loraus hunajaa

Leikkaa kuoritut porkkanat kapeiksi tikuiksi. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon kuivattua rakuunaa, loraus öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda porkkanoita 200 asteessa 20 minuuttia.

Paahda kurpitsansiemenet nopeasti pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Kääntele niitä keskilämmöllä kunnes ne alkavat poksua, ja ne tuoksuvat paahtuneilta. Mausta suolalla.

Viipaloi leipä ja paahda palat rapeiksi uunissa. Leikkaa leiville ricottaa. Laita ricotan päälle paahdetut porkkanat ja reilusti kurpitsansiemeniä. Viimeistele lorauksella hunajaa ja suolaa.

Nauti. 

Koti Ruoka ja juoma