MadCook

Koska eilen oli viimeinen MadCook-illallinen Kellohallissa, uskallan postata aiheesta ilman että pilaan kenenkään yllätysillallista 😉 

Olimme tiistaina nauttimassa elämyksestä isolla E:llä. Olin odottanut illalta paljon ja sain kaiken mitä odotin (ja myös pari juttua joita en odottanut…). Konsepti oli toteutettu erinomaisesti sisustusta, ruokaa ja tunnelmaa myöten. Loistavaa, lisää näitä!

Kyseessä oli siis Madventuresin 10v-juhlavuoden kunniaksi perustettu pop-up ravintola, joka oli perustettu Kellohallin tiloihin.

img_7578.jpg

Menu maksoi 65€/henkilö, ilman juomia. Menuun kuului viisi ruokalajia, kaksi yllätystä ja napsu jallua. 

Illallinen alkoi klo 19 ja virallinen osuus päättyi klo 22 aikoihin. Pakko hehkuttaa myös musiikkia josta saimme illan aikana nauttia, ilo korville!

img_7580.jpg

Ruoka ”maksettiin” ruokalipukkeilla. Ruokakojuja oli neljä erilaista, joista sai hakea itse ruokansa. Ei pöytiintarjoilua vaan jonoon hakemaan ruokaa, kuten asiaan kuuluu. Yksi ruoka maksoi aina yhden lipukkeen. 

Tilaan oli tuotu pitkät puupöydät ja penkit, joilla istui aina 8 henkeä / pöytä. Tunnelma oli tiivis ja tunnelma oli jopa tiistai-iltana katossa. 

img_7584.jpg

Juomia sai ostaa baarista, mutta koska oli tiistai pysyttelimme valkoviinissä. Kungfu Girl Riesling oli hyvää. Olisin ollut innokas maistelemaan jallupohjaisia drinksuja, mutta onneksi järki pysyi päässä 😉

img_7587.jpg

img_7590.jpg

img_7592.jpg

img_7594.jpg

Illan isännät ja henkilöt tämän loistavan idean takana: Riku, Antto ja Tunna. 

img_7596.jpg

img_7600.jpg

Ruoat sai tosiaan hakea haluamassaan järjestyksessä. Tavoitteenani oli maistaa kaikkea mitä oli tarjolla. Ensin lähdin hakemaan yllä olevan kuvan jättipadasta pitkään (kokonaisena) haudutettua possua. 

img_7602.jpg

Feijoada: Brasialainen possupata. 

Annos oli aika tuhti heti alkuun ja maku voimakas. Ei lempiannokseni, mutta toimii kyllä syyskeleillä.

img_7619.jpg

Nom Xoai:

Kaakkoisaasialainen mangosalaatti,Kun maistoin tätä aivan ihanaa mango-cashew-salaattia seuralaiselta, ryntäsin hakemaan oman kulhollisen salaattia. Aivan mielettömät maut! oli kirpeää, pehmeää ja tulista. Tätä haluan testata kotioloissakin!

img_7608.jpg

img_7612.jpg

Tämä herra kokkasi ja tarjoili meidän molempien lemppariannokset (joita myös haettiin lisää!) eli Ramen-nuudelikeittoa. Meidän oli pakko hakea toiset kulhot kyseistä keittoa, se oli niin hyvää. Itse söin keiton tofulla ja poikaystävä maistoi kala- ja possuversiota. Olisin syönyt kolmannenkin kulhon tätä jos olisin malttanut luopua jälkiruoasta. 

img_7615.jpg

Maistoin myös poikaystävältä Bunny Chow’ta joka oli intialaisella kikherne-currylla täytetty Etelä-Afrikkalainen leipä. Se maistui hyvälle, mutta en ehtinyt nappaamaan siitä kuvaa. Maku oli hauskan makea ja annos näytti juuri sopivalta suupalalta. Olin kuitenkin niin nuudelikeiton lumoissa, että en hakenut omaa vaan tyydyin makupalaan. 

Isännillä oli ruokailijoille kaksi yllätystä illan aikana. Ensimmäinen oli friteeratut heinäsirkat. Hmm.. hieman mietitytti haluanko syödä sellaisen, kun olin juuri kurkkinut eläviä versioita yhdellä tiskillä. No, rohkeasti vaan ja suuhun meni. Maistui popcornille!

img_7624.jpg

Seuraava olikin hieman.. erilainen. 

img_7634.jpg

Antto kärräsi maski naamalla padan keskelle ravintolaa ja nosti sieltä kuvassa suttusena näkyvän härän peniksen. Itsellä meinasi rohkeus pettää siinä vaiheessa, mutta uteliaana ihmisenä ja ruokailijana oli pakko testata miltä maistuu Jaloviinassaa paistettu pala härkää.

img_7657.jpg

Jälkiruoaksi oli tarjolla Sticky rice & mango-annos. Lisäksi oli tarjolla kahvia ja aivan ihanaa chai-teetä.

img_7658.jpg

img_7660.jpg

Ilta oli todella onnistunut ja pienen hetken, Kellohallissa istuessamme, pystyi kuvittelemaan että olemme jossain aivan muualla kuin talvisessa Kalasatamassa jossa satoi räntää.

Kaipaan vieläkin nuudelikeittoa ja aasialaista salaattia, täytyy ryhtyä tutkimaan kuinka saan loihdittua samat maut kotona 🙂

Onko siellä ruudun takana joku muu käynyt MadCook-illallisella? olisi kiva kuulla mielipiteitä muiltakin 🙂 entä mikä on hurjin ruokalaji mitä olet syönyt? omalla listalla tuo härän penis kipusi kyllä ykköseksi!

Koti Ruoka ja juoma

Blue Stilton & herkkusalaatti

Sain syntymäpäivälahjaksi juustoja. Juustojen seassa oli Blue Stilton- juusto, jonka heitin yhtenä iltana salaatin sekaan hetken mielijohteesta. 

Salaatti oli niin hyvää että sitä oli pakko tehdä uudelleen, joten tein sitä tänään lounaaksi, pienillä lisäyksillä. 

img_7663.jpg

img_7668.jpg

Blue Stilton herkkusalaatti

1 prk esim. romainesalaattia

4 cm pala Blue Stilton-juustoa pieneksi leikattuna

1 omena

1/2 dl oliivejä (itse käytin Fragatan timjamilla maustettuja oliiveja joita saa pienissä pusseissa ainakin S-Marketeista)

2 paahtoleipäpalaa

1 yksikyntinen valkosipuli

sitruunamehua

oliiviöljyä paistamiseen

Paahda pannulla ensin krutongit: pilko paahtoleipäpalat pieniksi, purista valkosipuli ja paahda molempia pannulla kunnes leipäpalat ovat rapeita. 

Yhdistä revityt salaatinlehdet, pilkottu omena, juusto, oliivit ja mausta ne sitruunamehulla. Lisää päälle krutongit. 

Nauti. 

Omena + blue stilton on mielettömän maukas yhdistelmä ja tämä salaatti sopi kivasti lauantai-iltapäivään kun vettä sataa ulkona ja itse voi syödä lounasta viltin alla kotisohvalla. 

 

Koti Ruoka ja juoma