Inkiväärinen katkarapupasta

Inkivääri on kyllä ehdottomasti yksi keittiömme hittituotteista tällä hetkellä. Lisäksi rakastan pastaa sekä äyriäisiä joten tämä suolaa ja hunajaa-blogista bongattu pastaresepti on pyörinyt mielessä aika aktiivisesti viime aikoina. Voin sanoa että tämä ruoka kruunasi sunnuntain. 

img_7457-001.jpg

Inkiväärinen katkarapupasta

 

1 pkt tuorepastaa

1 prk luomutomaattimurskaa

2 kpl yksikyntisiä valkosipuleita

muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä

1 pieni punainen chili 

ripaus chilijauhetta

ripaus inkiväärijauhetta

n. 3 dl pakastekatkarapuja

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia

Västerbottensost-juusto raastettuna

 

Pilko valkosipulti ja chili. Raasta inkivääri.Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hetki valkosipulia, chiliä ja inkivääriä pannulla.

 Lisää tomaattimurska, mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta. Hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuumenna toinen pannu, lisää öljy ja mausta ravut ripauksella inkiväärijauhetta.  Paista rapuja kuumassa öljyssä pari minuttia.

Lisää katkaravut ja niiden paistoöljy kastikkeen joukkoon ja kasaa annos. Koristele ja mausta ruohosipulisilpulla ja Västerbottensost-juustoraasteella. 

img_7459-001.jpg

Resepti on alunperin Safkaa-kirjasta. Tein muutamia pienenpieniä muutoksia reseptiin, mm. lisäsin valkosipulia, chiliä ja inkivääriä. 

Pasta oli erinomainen, maut olivat todella raikkaat ja chili potki juuri sopivasti. Valkosipuli jäi määrästään huolimatta kohtuullisen miedoksi mauksi, tai sitten makuhermoni ovat jo turtuneet päivittäisiin, kohtuullisen suuriin, valkosipuliannoksiin 😉

Koti Ruoka ja juoma

Uunikana

Lauantaina särki päätä edellisillan hurvitteluiden jälkeen ja teki mieli jotain hyvää ja helposti valmistuvaa ruokaa. Lopputuloksena oli maukas uunikana, couscous ja paistetut, punaiset tomaatit. 

img_7436.jpg

Uunikana

3 kpl kanankoipia

1/2 paprika

1 punasipuli

1 punainen, tuore chili

lehtikaalia

purjoa

1 yksikyntinen valkosipuli

1 (luomu) sitruuna ja sen kuori

jauhettua juustokuminaa

paprikajauhetta

tuoretta inkivääriä

musta – ja sitruunapippuria

suolaa

vettä

Paista kanankoipia pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin pintavärin. Laita koivet pataan, lisää vettä kunnes koivet ovat edes puoleenväliin peittyneet. 

Paista pannulla nopeasti kasvikset, chili, valkosipuli ja inkivääri. Mausta kasvikset. 

Lisää kasvikset ja toinen kierros mausteita pataan. Paista 175 asteessa n. 1,5-2 tuntia uunin keskitasossa, kansi päällä.

Kun kana on valmista, keitä 3 dl vettä ja lisää ne 3 dl:ään täysjyväcouscousta. Mausta sitruunamehulla. Anna nesteen imeytyä couscoukseen kannen alla rauhassa. 

img_7444.jpg

Palaan paistettuihin tomaatteihin erillisessä postauksessa. 

Tämä oli maukas, kevyen mausteinen ja täyttävä lauantai-illan ateria, joka hätyytteli pääsäryn ja muut olot pois. Tykästyin erityisesti lehtikaaliin tässä(kin) ruoassa, todella maukas vihannes ja sopii erinomaisesti pataruokiin.

Pssst! käy kurkkaamassa Facebookissa 52 Weeks of Deliciousnessin sivua. Sieltä löydät mm. mummulasta tuliaisina saamani lautaset, kuvia ja juttuja meidän arjesta. 

Koti Ruoka ja juoma