Possua ja luksusranskalaisia

Olipa ihanaa, että ehdin ja jaksoin viikonloppuna hieman kokkailla, se on  paras tapa itselle rentoutua työpäivän / työviikon päätteeksi.

Hyvä ruoka on parasta hemmottelua itselle ja läheisille, siitä tulee väistämättä hyvä mieli ja mikäs sen parempaa kuin löhöillä sohvalla maha täynnä herkkuja. Tämä hemmottelun olin mielestäni ansainnut pitkän työviikon päätteeksi tällä viikolla.

Halusin silti pitää homman simppelinä, jotta ehtisin löhöämään sohvalla mahdollisimman paljon, joten päädyin tekemään possua kerma-tomaattikastikkeessa ja luksusranskalaisia.

img_7343.jpg

Sain inspiraation reseptiin Hellapoliisilta, mutta tuunasin reseptiä hieman.

Possua kerma-tomaattikastikkeessa

700g porsaan sisäfilettä

3 yksikyntistä valkosipulia

1 iso sipuli

rasia kirsikkatomaatteja

1 prk kermaa

1 prk paseerattuja tomaatteja

kuivattua basilikaa

sitruunapippuria

suolaa

Poista lihasta kalvo ja viipaloi se n. 2cm paksuisiksi paloiksi. Paista pannulla voissa pilkotut valkosipulit, sipulit ja possu. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, kerma, paseeratut tomaatit ja mausta.

Anna porista n. 15-20 min keskilämmöllä.

img_7342.jpg

Suosittelen lisäämään kastikkeeseen vielä parmesanjuustoa. Lisäsin sitä puolivahingossa lautaselle kun söin viimeisiä kastikerippeitä leivän avulla lautaselta. Mmmmh!

Possun kaverina oli luksusranskalaisia eli tryffeli-parmesanranskalaisia. Ne ovat jo kerran täällä blogissa vilahteet, mutta alla resepti vielä kerran.

img_7337.jpg

Luksusranskalaiset

8 rosamundaperunaa

oliiviöljyä

suolaa

parmesanjuustoraastetta

tryffeliöljyä

Kuori, suikaloi ja paista ranskalaiset uunissa n. 25 minuuttia 200 C. Kun ranskalaiset ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsiä, mausta ne parmesanjuustoraasteella ja lorauksella tryffeliöljyä.

Nauti ja jää haaveilemaan uusintakierroksesta 😉

Osallistun tällä postauksella Lilyn toimituksen hemmotteluhetkihaasteeseen.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe

Pikaruokaa

Jos ruoka valmistuu 30 minuutissa luokittelen sen pikaruoaksi. Tämän viikon Top Chef-illan herkkuruoka oli intialainen herkku, jossa oli kanaa, pinaattia ja halloumia. Nopeaa ja herkullista.

Löysin reseptin Kokit ja potit-blogista, mutta tuunasin sitä hieman.

img_7303.jpg

Intialainen pikaherkku

1rkl tuoretta korianteria

1 tl jauhettua juustokuminaa

1/2 -1 tl chiliä tuoreena

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

1 yksikyntinen raastettu valkosipuli

1 rkl raastettua inkivääriä

1 sipuli

1 pkt pakastepinaattia (suosittelen kyllä käyttämään tuoretta jos löytyy)

3 kypsää tomaattia

400g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1/2 pkt halloumi-juustoa

(loraus ranskankermaa)

Laita mortteliin korianteri ja juustokuminajauhe chili, garam masala ja suola. Työstä mausteet seokseksi. Raasta kuoritut valkosipulisekä inkivääri. Kuori ja silppua sipulit.

Sulata pinaatti tai jos käytät tuoretta niin pese se hyvin, jonka jälkeen valuta ja hienonna.

Pilko tomaatit pienehköiksi paloiksi.

Kuumenna pannulla öljyä ja lisää pannulle fileesuikaleet. Paista ne kypsiksi ja siirrä kulhoon lepäilemään. 

Lisää pannulle öljyä ja kumoa öljyn sekaan tekemäsi mausteseos sekä valkosipuli- ja inkiväärimurska Sekoita.

Lisää silputtu sipuli ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää pannulle myös pinaatti ja kuutioidut tomaatit, halloumi sekä ranskankerma Viimeiseksi lisää fileesuikaleet.  Ruoan hautuessa keitä riisi. Kun riisi on kypsää, on ruoka valmista.

Syö ja nauti. Meillä jäi asuntoon leijailemaan aivan mieletön mausteinen tuoksu, taivaallista. Pakastepinaatti hieman vesitti kastiketta joten ensi kerralla kokeilen tuoreella pinaatilla, tällä kertaa sitä ei kaupasta löytynyt.

Koti Ruoka ja juoma