Peruna-valkosipulikeitto

Syksy ja uudet haasteet ovat saapuneet! kotikokki vaihtoi työpaikkaa ja aikamoista haipakkaa on ensimmäinen viikko ollut, mutta sehän ei haittaa kun on kivaa 🙂

Koska voipi olla, että en ehdi seuraavan kahden viikon aikana paljoa kokkaamaan ja bloggaamaan, olen ajastanut tänne kivoja reseptejä jotka ehdin kokata tällä viikolla.. voitte lueskella niitä kun itse olen töissä 😉

Syksyhän tarkoittaa myös sateisia iltoja, joten olen taas ollut keitonsyöntitunnelmissa. Pyöräytin aiemmin tällä viikolla meille iltaruoaksi peruna-valkosipulikeiton, joka oli omien tuumauksien tulos. Selailin kyllä bussissa matkalla kotiin useita samantyylisiä reseptejä ja tämä on iloinen sekasotku purjo-perunakeittoa ja valkosipulikeittoa.

Enjoy!

img_7214.jpg

Peruna-valkosipulikeitto

6 perunaa

1 purjo

2 yksikyntistä valkosipulia

1 sipuli

1/2 luomu kasvisliemikuutio

n. 0,7 l vettä

1/2 prk Creme Bonjour valkosipulikermaa

suolaa, pippuria

koristeluun ja mausteeksi paahdettua sipulia (pekonikin sopisi tähän erinomaisesti!)

Pilko valkosipuli ja tavallinen sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa ja pilko perunat sekä purjo. Lisää kaikki kasvikset kattilaan, kaada vettä kunnes ne peittyvät ja heitä sekaan kasvisliemikuutio seka ripaus pippuria. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset keitinliemeen ja lisää puolikas purkki valkosipulikermaa. Maista ja mausta suolalla / pippurilla jos tarve.

Nauti tuoreen leivän kanssa.. (meillä oli kyllä vähän muitakin kylkiäisiä;))

img_7224.jpg

Ostin kotimatkalla kaupasta tuoretta jyväleipää, camembert-juustoa ja makkaroita

img_7226.jpg

Nam. Niin hyvää että syötiin kaikki heti pois.

Haaveenani on tehdä tätä keittoa, mutta tarjoilla se leipäkuoressa. Laitan heti kuvia blogiin, jos saan sen aikaiseksi.

pssst. 52 Weeks of Deliciousness on myös Facebookissa! käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täältä.

Koti Ruoka ja juoma

Kabuki

Kävin viime viikolla herkuttelemassa Kabukissa. Kabuki on jo vuosia ollut yksi suosikkiravintoloistani, nyt muistin etten ollut käynyt siellä ainakaan 1,5 vuoteen. Kamalaa!

Asia korjaantui, onneksi.

img_7034.jpg

Tilaan lähes aina lohinigirin, klassikko. Tällä kertaa lisäsin tilaukseen myös tonnikala-purjomakit.

Inkivääriä saisi aina tulla tuplasti lautasella!

img_7037.jpg

Rakastan myös intohimoisesti edamamepapuja, voisin popsia niitä äärettömiä määriä. Käyn välillä hakemassa niitä Vii Voanista ja popsin usein koko pussillisen, yksin, vielä samana iltana.

img_7039.jpg

Paistettua ja inkiväärillä maustettua mustekalaa

Tämä oli uusi annos minulle, tykkäsin kyllä kovasti vaikka maut annoksessa olivat aika mietoja.

img_7041.jpg

Näillä pääsin alkuun..

Ns. pääruokana söin tavoistani poiketen (yleensä popsin eniten sushia, mutta koleana syysiltana teki mieli jotain lämmintä) sobanuudeleita.

img_7042.jpg

Nam. Suolaista, mausteista, täyttävää.. ja ihanaa purjoa seassa. Tykkäsin! tätä olisi kiva tehdä kotonakin, täytyy varmaan tehdä reissu Vii Voaniin 🙂

Ilman jälkkäriä en päässyt ravintolasta ulos ja vaikka usein olen nautiskellut Kabukin vihreätee-jäätelöstä, tällä kertaa mieli teki friteerattua banaania ja jäätelöä.

img_7045.jpg

Ruokailu kokonaisuudessaan (sis. 16cl valkoviiniä) maksoi 30€/henkilö eli varsin kohtuullinen hinta-laatusuhde.

Vaikka Kabuki ei voittaisi palkintoja sisutuksellaan, se on lämmin ja mukava paikka käydä syömässä. Poikkeuksellisesti tarjoilukin oli aika nopeaa vaikka kaikki pöydät olivat täynnä.

Näitä kuvia postatessa tekisi mieli takaisin, mieluiten heti.

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe