Villa Thai

Olimme viime lauantaina katsomassa ihanaa Chisua Kaapelitehtaalla. Halusimme mennä syömään ennen keikkaa ja muutaman mutkan kautta päädyin varaamaan meille pöydän Bulevardilla sijaitsevasta Villa Thaista. Löysin ravintolan Dinner 4U2-blogista, kiitos vinkistä!

img_6952.jpg

Tykästyin ihaniin ruokailuvälineisiin ja ravintolan tunnelmaan. Viihdyin!

img_6957.jpg

img_6956.jpg

Tilasin keiton ja alkupalalajitelman. Yllä olevassa kuvassa maukas, sopivan mausteinen sitruunaruoho-katkarapukeitto. Upea liemi, tätä olisi syönyt loputtomiin.

img_6959.jpg

img_6962.jpg

Alkupalasetti (tykkään syödä ravintoiloissa monta pientä ruokaa, näin pääsee maistelemaan enemmän eri ruokia) oli todella maukas ja paljon kivoja makuja:

mm. grillattua katkarapu, grillattu vihersimpukka, friteerattu Won ton-kolmio luumukastikkeella, grillattu kanavarras pähkinäkastikkeella,grillattu katkarapuvarras pähkinäkastikkeella ja friteerattu kanapalanen.

Lisäksi ihania, mausteisia kastikkeita.

Korissa oli vielä pohjalla suurta herkkuani kaalia, söin myös vierustoverin kaalit korin pohjalta. Mmm!

Palvelu oli hyvää, ruoat tulivat mukavalla tahdilla pöytään, mutta tarjoilija olisi voinut käydä kyselemässä juomatilannetta hieman useammin. Laskun maksaminen monessa eri erässä sujui myös mukavasti.

Ravintolassa on kiva tunnelma ja tykästyin ruokaan kovin. Hinta-laatusuhde on myös kohdillaan.

Suosittelen.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Musiikki

Kippari-Kallen lettukestit

Uusi kasviruokasuosikki on löytynyt!

Olen bongaillut viime aikoina aika monta eri pinaattilettureseptiä blogeista ja innostuin touhuamaan niiden parissa aiemmin tällä viikolla itsekin.

img_6909_v2.jpg

Niistä ei tullut pyöreitä eikä kovin kuvauksellisia, mutta maku oli upea.

Päädyin tekemään (yllätys!) fetaversion pinaattiletuista, jonka löysin Kokit ja potit-blogista. En vain pysty vastustamaan reseptejä joissa käytetään fetaa (tai juustoa yleensä).

Tarjoilin letut timjami-valkosipulikastikkeen kanssa.

Alla alkuperäinen resepti, jonka mukaan tein letut:

Pinaatti-fetaletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2 tl suolaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 1/2 – 3 dl vehnäjauhoja*
200-300g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia) itse käytin pakastepinaattia, toimi hyvin!
100g rasvaista fetajuustoa

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo lehdet ja ryöppää niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta huolella ja puristele vielä liika neste pois. Hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se.

Riko kananmunat maidon joukkoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Lisää suola, muskottipähkinä ja pinaatti. Sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, jotta paakkuuntumisenesto on helpompaa. Jos käytät tuoretta pinaattia, vois halutessasi ajaa taikinan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murusteltu feta ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Sekoita taikina ja paista letut voissa.

* jos käytät pakastepinaattia, laita jauhoja hieman enemmän kuin tuoretta pinaattia käyttäessäsi.

Timjami-valkosipulikastike

muutama oksa tuoretta timjamia silputtuna

2 isoa valkosipulinkynttä

1 prk turkkilaista jogurttia (200g)

puolikas sitruuna

sitruunapippuria ja ripaus suolaa

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin lettujen paiston ajan, jos mahdollista niin pidempään.

img_6924_v2.jpg

Lisää tätä, kiitos!

Yhdestä taikinasatsista tuli lettuja sen verran, että letuilla olisi ruokkinut enemmänkin kuin kaksi henkeä, mutta teimme parhaamme jotta lettuja ei jäänyt yli 😉

Koti Ruoka ja juoma