Paluu wok-pannun äärelle

Sain tällä viikolla ihanilta työkavereilta läksiäislahjaksi lahjakortin Chez Marius kokkipuotiin. Ruoka- ja vempainhullun unelmat kävivät toteen kertarysäyksellä! olen usein kulkenut puodin ohi, haaveillut että astuisin sisään mutta en ole uskaltanut.. en usko että itsehillintä (=lompakko) kestäisi!

Tänään kuitenkin lähdin heti aamupäivällä ostoksille, olin ensin tutkinut puodin verkkosivut muutamaan otteeseen ja olin suhteellisen varma mitä halusin ostaa.

Yksi ostoksistani, joka on puuttunut keittiöstäni jo vuosia, oli wok-pannu. Omistin 3 vuotta sitten wok-pannun josta jouduin sen huonon kunnon ja suuren koon vuoksi luopumaan muuton yhteydessä.  Olen siitä asti kaivannut kyseistä pannua, mutta en ole tilanpuutteen takia raaskinut sitä ostaa. Nyt kun meillä on (melko) uusi keittiö ja ihan kohtalaisesti (vielä jäljellä) tilaa, halusin ehdottomasti hankkia lahjakortilla wok-pannun.

Innostuneena ostoksesta tein heti tänään herkullista wokkia. Ai että kun oli hyvää!

Wokit ovat ihanan yksinkertaista ja muunneltavaa sekä nopeaa ruokaa, mikä on arkena aina plussaa. Tällä kertaa pannuun päätyi:

naudanlihaa

kiinankaalia

herkkusieniä

vihreitä papuja

purjoa

kevätsipulia

tuoretta inkivääriä

tuoretta valkosipulia

täysvehnänuudeleita

soijaa

osterikastiketta

sitruunamehua

punaista chilitahnaa

Kuumensin ensin pannun kovalle lämmölle, heitin pannulle pilkotut kasvikset, soijan ja annoin paistua n 3 minuuttia. Lisäsin naudanlihan, osterikastikkeen, chilitahnan ja annoin paistua, välillä sekoittaen, n. 5 minuuttia. Laitoin nuudelit kiehumaan samalla kun liha kypsyi pannulla.

Maistoin kastiketta välissä, lisäsin hieman osterikastiketta, chilitahnaa ja tuoretta inkivääriä.

Kun nuudelit olivat valmiita, lisäsin ne pannulle ja paistoin noin minuutin yhdessä kasvisten ja lihojen kanssa.

Olisinpa muistanut ostaa tuoretta korianteria, se olisi kruunannut aterian!

Kommentit

Ihanaa wokkia, pääsee testiin. Ostin juuri Wagamama Ways with Noodles -kirjan Stockalta alennuksesta, kannattaa käydä selailemassa inspiraatiota.

Toivottavasti läksiäiset tarkoittavat uutta mukavaa työpaikkaa.

annemi

suolaajahunajaa: täytyypä käydä kurkkimassa reseptejä :) olen taas aivan wokkikoukussa, asiaan toki auttaa tuo uusi pannu.. luulin että meillä syödään koko syksy keittoja, mutta ehkä sittenkin myös wokkeja ;)

Läksiäiset tarkoittavat uutta mukavaa työpaikkaa, maanantaina on 1. päivä uusissa töissä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.