Pasta on parasta
Olen suuri pastan ystävä. Yksin herkullisimmista pastoista on niinkin yksinkertainen kuin pasta aglio de olio eli valkosipulipasta.
Tuorepastaa
(mielellään tietenkin itse tehtyä, mutta aina ei vaan jaksa arkena ponnistella ;))
oliiviöljyä
murskattua valkosipulia, runsaasti
parmesanjuustoa, runsaasti
persiljaa, sopivasti
suolaa ja pippuria
Keitä pasta sopivan kypsäksi, al dente on varmaan korrekti termi tässä kohtaa ;)
paahda pannulla oliiviöljyssä murskatut valkosipulit
(varo että valkosipulit eivät ruskistu liikaa tai pala)
Kun pasta on valmista, sekoita oliiviöljy-valkosipulisekoitus pastaan, raasta päälle runsaasti parmesanjuustoa, koristele persiljalla ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Itse olen niin hulluna persiljaan että saatan laittaa sitä joskus jopa liikaa koristeeksi.
Joidenkin reseptien mukaan pastaan tulee myös chilihiutaleita.