Pekoni-tomaattirisotto

Italian ruokapostaukset jatkuvat, jospa ensi viikkoon mennessä olisin käynyt suurimman osan tekemistämme herkuista läpi täällä blogissa :)

Koska Italiassa oltiin ja risotto on suurta herkkuamme, pitihän sitäkin kokkailla talolla.

Tämä on maa-artisokkarisoton jälkeen yksi suosikkirisotoistani, siitä tuli todella raikas ja maukas.

Risottoon tuli pekonipaloja ja tomaattia. Lisäksi erittäin runsaasti sitruunamehua, lasillinen tai kaksi valkoviiniä, persiljaa, sipulia, valkosipulia ja parmesanjuustoa.

Kaasuhellan arvaamattomuuden vuoksi, jouduimme sekoittelemaan risottoa koko ajan. Yleensä annan risoton kiehua miedolla lämmöllä rauhassa itsekseen.

Risottoriisiä meni 9 hengen risottoon n. 6,5 desiä.

Aluksi paistoimme pannulla pekonit ja tomaatit, samaan aikaan kuullotimme sipuleita oliiviöljyssä isossa kattilassa. Lisäsimme riisit sipulikattilaan, kuullotimme niitä hetken  ja heitimme valkoviiniä lasillisen sekaan. Annoimme viinin imeytyä riisiin.

Tämän jälkeen laitoimme sekaan kolmen sitruunan mehun joka sai rauhassa imeytyä riisiin. Sen jälkeen lisäsimme kattilaan pekonit ja tomaatit, hieman lisää valkoviiniä imeytymään riiseihin ja lopuksi vettä tarpeen mukaan, koko ajan sekoittaen.

Kun risotto oli valmista, sekoitimme siihen vielä tuoretta persiljaa sekä parmesanjuustoa.

Taivaallista.

Kommentit

Liha liikkuu

Järkyttävän herkullisen näköistä! Sulla on muutenkin mahtavia ruokia tässä blogissa, mutta en voi ehkä lukea tätä enää, koska tekee välittömästi mieli mennä jääkaapille ja kokata jotain ;)

annemi

Medusa: Hih, kiitos! tavoitteena on tietenkin kasvattaa myös lukijoiden vyötärönympärystä tällä blogilla eikä ainoastaan omaa ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oo, risottoa. Sitä onkin jo ikävä. Ensi viikolla, kun olemme kotona, pitää tehdä sitä. Vaikka tällä ohjeella.

annemi

Tommi K: pakko sanoa että itselläkin oli jo ikävä risottoa, se on ehdottomasti yksi suosikkiruoistani :) mukavaa viikonloppua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.