Pekoni-tomaattirisotto

Italian ruokapostaukset jatkuvat, jospa ensi viikkoon mennessä olisin käynyt suurimman osan tekemistämme herkuista läpi täällä blogissa 🙂

Koska Italiassa oltiin ja risotto on suurta herkkuamme, pitihän sitäkin kokkailla talolla.

img_6029.jpg

Tämä on maa-artisokkarisoton jälkeen yksi suosikkirisotoistani, siitä tuli todella raikas ja maukas.

Risottoon tuli pekonipaloja ja tomaattia. Lisäksi erittäin runsaasti sitruunamehua, lasillinen tai kaksi valkoviiniä, persiljaa, sipulia, valkosipulia ja parmesanjuustoa.

Kaasuhellan arvaamattomuuden vuoksi, jouduimme sekoittelemaan risottoa koko ajan. Yleensä annan risoton kiehua miedolla lämmöllä rauhassa itsekseen.

Risottoriisiä meni 9 hengen risottoon n. 6,5 desiä.

Aluksi paistoimme pannulla pekonit ja tomaatit, samaan aikaan kuullotimme sipuleita oliiviöljyssä isossa kattilassa. Lisäsimme riisit sipulikattilaan, kuullotimme niitä hetken  ja heitimme valkoviiniä lasillisen sekaan. Annoimme viinin imeytyä riisiin.

Tämän jälkeen laitoimme sekaan kolmen sitruunan mehun joka sai rauhassa imeytyä riisiin. Sen jälkeen lisäsimme kattilaan pekonit ja tomaatit, hieman lisää valkoviiniä imeytymään riiseihin ja lopuksi vettä tarpeen mukaan, koko ajan sekoittaen.

Kun risotto oli valmista, sekoitimme siihen vielä tuoretta persiljaa sekä parmesanjuustoa.

img_6027.jpg

Taivaallista.

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.