Peruna-valkosipulikeitto
Syksy ja uudet haasteet ovat saapuneet! kotikokki vaihtoi työpaikkaa ja aikamoista haipakkaa on ensimmäinen viikko ollut, mutta sehän ei haittaa kun on kivaa 🙂
Koska voipi olla, että en ehdi seuraavan kahden viikon aikana paljoa kokkaamaan ja bloggaamaan, olen ajastanut tänne kivoja reseptejä jotka ehdin kokata tällä viikolla.. voitte lueskella niitä kun itse olen töissä 😉
Syksyhän tarkoittaa myös sateisia iltoja, joten olen taas ollut keitonsyöntitunnelmissa. Pyöräytin aiemmin tällä viikolla meille iltaruoaksi peruna-valkosipulikeiton, joka oli omien tuumauksien tulos. Selailin kyllä bussissa matkalla kotiin useita samantyylisiä reseptejä ja tämä on iloinen sekasotku purjo-perunakeittoa ja valkosipulikeittoa.
Enjoy!
Peruna-valkosipulikeitto
6 perunaa
1 purjo
2 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
1/2 luomu kasvisliemikuutio
n. 0,7 l vettä
1/2 prk Creme Bonjour valkosipulikermaa
suolaa, pippuria
koristeluun ja mausteeksi paahdettua sipulia (pekonikin sopisi tähän erinomaisesti!)
Pilko valkosipuli ja tavallinen sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa ja pilko perunat sekä purjo. Lisää kaikki kasvikset kattilaan, kaada vettä kunnes ne peittyvät ja heitä sekaan kasvisliemikuutio seka ripaus pippuria. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset keitinliemeen ja lisää puolikas purkki valkosipulikermaa. Maista ja mausta suolalla / pippurilla jos tarve.
Nauti tuoreen leivän kanssa.. (meillä oli kyllä vähän muitakin kylkiäisiä;))
Ostin kotimatkalla kaupasta tuoretta jyväleipää, camembert-juustoa ja makkaroita
Nam. Niin hyvää että syötiin kaikki heti pois.
Haaveenani on tehdä tätä keittoa, mutta tarjoilla se leipäkuoressa. Laitan heti kuvia blogiin, jos saan sen aikaiseksi.
pssst. 52 Weeks of Deliciousness on myös Facebookissa! käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täältä.