Pikaruokaa

Jos ruoka valmistuu 30 minuutissa luokittelen sen pikaruoaksi. Tämän viikon Top Chef-illan herkkuruoka oli intialainen herkku, jossa oli kanaa, pinaattia ja halloumia. Nopeaa ja herkullista.

Löysin reseptin Kokit ja potit-blogista, mutta tuunasin sitä hieman.

img_7303.jpg

Intialainen pikaherkku

1rkl tuoretta korianteria

1 tl jauhettua juustokuminaa

1/2 -1 tl chiliä tuoreena

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

1 yksikyntinen raastettu valkosipuli

1 rkl raastettua inkivääriä

1 sipuli

1 pkt pakastepinaattia (suosittelen kyllä käyttämään tuoretta jos löytyy)

3 kypsää tomaattia

400g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1/2 pkt halloumi-juustoa

(loraus ranskankermaa)

Laita mortteliin korianteri ja juustokuminajauhe chili, garam masala ja suola. Työstä mausteet seokseksi. Raasta kuoritut valkosipulisekä inkivääri. Kuori ja silppua sipulit.

Sulata pinaatti tai jos käytät tuoretta niin pese se hyvin, jonka jälkeen valuta ja hienonna.

Pilko tomaatit pienehköiksi paloiksi.

Kuumenna pannulla öljyä ja lisää pannulle fileesuikaleet. Paista ne kypsiksi ja siirrä kulhoon lepäilemään. 

Lisää pannulle öljyä ja kumoa öljyn sekaan tekemäsi mausteseos sekä valkosipuli- ja inkiväärimurska Sekoita.

Lisää silputtu sipuli ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää pannulle myös pinaatti ja kuutioidut tomaatit, halloumi sekä ranskankerma Viimeiseksi lisää fileesuikaleet.  Ruoan hautuessa keitä riisi. Kun riisi on kypsää, on ruoka valmista.

Syö ja nauti. Meillä jäi asuntoon leijailemaan aivan mieletön mausteinen tuoksu, taivaallista. Pakastepinaatti hieman vesitti kastiketta joten ensi kerralla kokeilen tuoreella pinaatilla, tällä kertaa sitä ei kaupasta löytynyt.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.