Porkkana-ricottacrostinit

imag0205-1-1.jpg

Tein isälle isänpäivälounaan alkupalaksi vähän aikaa sitten Fannista ja Kanelista bongaamani porkkana-ricottacrostinit.

Hetken mielijohteesta vaihdoin timjamin kuivattuun rakuunaan ja lorautin vielä valmiiden crostinien päälle hunajaa. 

Tämä resepti varasti sydämeni jo ensi lukaisulla ja nyt voin sanoa että rakkaustarina jatkui heti ensipuraisun jälkeen. Mielettömän maut! 

5-6 porkkanaa

loraus oliiviöljyä

kuivattua rakuunaa

suolaa ja pippuria myllystä

kourallinen kurpitsansiemeniä

1 maalaispatonki

250 g ricottajuustoa

loraus hunajaa

Leikkaa kuoritut porkkanat kapeiksi tikuiksi. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon kuivattua rakuunaa, loraus öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda porkkanoita 200 asteessa 20 minuuttia.

Paahda kurpitsansiemenet nopeasti pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Kääntele niitä keskilämmöllä kunnes ne alkavat poksua, ja ne tuoksuvat paahtuneilta. Mausta suolalla.

Viipaloi leipä ja paahda palat rapeiksi uunissa. Leikkaa leiville ricottaa. Laita ricotan päälle paahdetut porkkanat ja reilusti kurpitsansiemeniä. Viimeistele lorauksella hunajaa ja suolaa.

Nauti. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.