Possua ja luksusranskalaisia
Olipa ihanaa, että ehdin ja jaksoin viikonloppuna hieman kokkailla, se on paras tapa itselle rentoutua työpäivän / työviikon päätteeksi.
Hyvä ruoka on parasta hemmottelua itselle ja läheisille, siitä tulee väistämättä hyvä mieli ja mikäs sen parempaa kuin löhöillä sohvalla maha täynnä herkkuja. Tämä hemmottelun olin mielestäni ansainnut pitkän työviikon päätteeksi tällä viikolla.
Halusin silti pitää homman simppelinä, jotta ehtisin löhöämään sohvalla mahdollisimman paljon, joten päädyin tekemään possua kerma-tomaattikastikkeessa ja luksusranskalaisia.
Sain inspiraation reseptiin Hellapoliisilta, mutta tuunasin reseptiä hieman.
Possua kerma-tomaattikastikkeessa
700g porsaan sisäfilettä
3 yksikyntistä valkosipulia
1 iso sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
1 prk kermaa
1 prk paseerattuja tomaatteja
kuivattua basilikaa
sitruunapippuria
suolaa
Poista lihasta kalvo ja viipaloi se n. 2cm paksuisiksi paloiksi. Paista pannulla voissa pilkotut valkosipulit, sipulit ja possu. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, kerma, paseeratut tomaatit ja mausta.
Anna porista n. 15-20 min keskilämmöllä.
Suosittelen lisäämään kastikkeeseen vielä parmesanjuustoa. Lisäsin sitä puolivahingossa lautaselle kun söin viimeisiä kastikerippeitä leivän avulla lautaselta. Mmmmh!
Possun kaverina oli luksusranskalaisia eli tryffeli-parmesanranskalaisia. Ne ovat jo kerran täällä blogissa vilahteet, mutta alla resepti vielä kerran.
Luksusranskalaiset
8 rosamundaperunaa
oliiviöljyä
suolaa
parmesanjuustoraastetta
tryffeliöljyä
Kuori, suikaloi ja paista ranskalaiset uunissa n. 25 minuuttia 200 C. Kun ranskalaiset ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsiä, mausta ne parmesanjuustoraasteella ja lorauksella tryffeliöljyä.
Nauti ja jää haaveilemaan uusintakierroksesta ;)
Osallistun tällä postauksella Lilyn toimituksen hemmotteluhetkihaasteeseen.