Raparperikakku
Minulla pursuaa keittiö raparperiä, joten olen innostunut leipomaan raparperipiirakoita ja kakkuja viime viikon aikana.
Alkuperäinen resepti jota noudatin löytyi Maku.fi:stä.
Keikauskakku raparperistä
Vuokaan
50 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
500 g raparperia
Taikina
100 g voita
1 dl sokeria
2 kpl munaa
1 rkl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Levitä juustohöylällä otetut voilastut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele sokeri tasaisesti päälle. Kuori ja viipaloi raparperit ja lado ne vuokaan.
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos taikinaan siivilän läpi seuloen. Levitä taikina kahdella lusikalla raparperiviipaleiden päälle vuokaan.
Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes tortun pinta on kullanruskea.
Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille.
Tämä kakku oli kivaa vaihtelua perinteiselle raparperipiirakalle. Tarjoilin kakun vaniljakastikkeen kanssa.
Palailen myöhemmin juhannuksen herkkujen kanssa!