Raparperikakku

Minulla pursuaa keittiö raparperiä, joten olen innostunut leipomaan raparperipiirakoita ja kakkuja viime viikon aikana.

img_4821_v2.jpg

Alkuperäinen resepti jota noudatin löytyi Maku.fi:stä.

Keikauskakku raparperistä

Vuokaan

50 g voita

1 1/2 dl fariinisokeria

500 g raparperia

Taikina

100 g voita

1 dl sokeria

2 kpl munaa

1 rkl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja

img_4825_v2.jpg

Levitä juustohöylällä otetut voilastut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele sokeri tasaisesti päälle. Kuori ja viipaloi raparperit ja lado ne vuokaan.

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos taikinaan siivilän läpi seuloen. Levitä taikina kahdella lusikalla raparperiviipaleiden päälle vuokaan.

Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes tortun pinta on kullanruskea.

Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille.

img_4824_v2.jpg

Tämä kakku oli kivaa vaihtelua perinteiselle raparperipiirakalle. Tarjoilin kakun vaniljakastikkeen kanssa.

Palailen myöhemmin juhannuksen herkkujen kanssa!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.