Rapea raastesalaatti
Ei varmaankaan ole yllätys, jos kerron että rakastan kaalia ja rouskuvia kasviksia yleensä. Tämä salaatti päätyi currylihapullien kaveriksi, vaikka edustikin hieman eri ruokatyyppiä kuin pullat. Maistuvaa oli silti.
Uusin kasvis, josta olen erityisen innostunut on retikka. Kyseinen rouskuva kasvis on mennyt minulta aivan ohi silmien, olen sitä joskus esim. MakkiMakkissa syönyt ja sieltä löysin tällä kertaa innostuksen retikkaan. Kun kävin viikonloppuna kaupassa, nappasin pötkön retikkaa koriin ja päätin tehdä retikasta jotain.
Koska olen viime aikoina syönyt paljonkin rouskuvia salaatteja, päätyi retikka tällä kertaa hyvin perinteisesti sellaisiin.
Alla rapean raastesalaatin resepti.
Rapea raastesalaatti
4 dl valkokaalia
2 porkkanaa
1/3 retikkaa
Suikaloi kasvikset ja laita ne suureen kulhoon, jossa mahdut sekoittamaan niitä.
Kastike
loraus oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl Mirin-riisiviinietikkaa
loraus sitruunamehua
4-5 rkl makeaa soijaa
2 rkl seesamiöljyä
suolaa, mustapippuria, ripaus chilijauhetta
Sekoita ainekset kasviksien kanssa suuressa kulhossa ja anna maustua vähintään 30 min ennen tarjoilua. Sekoita hyvin vielä ennen syömistä.