Rapea sienirulla

Etsiskelin blogeista ja internetistä jokin aika sitten jonkin kivan, pienen, suolaisen reseptiä ja löysin  oivan reseptin Marttojen keittokirjasta.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin filo-taikinaa.

Kuvat eivät ole parhaasta päästä, mutta tämä herkku on. Se sopii erinomaisesti illanistujaisiin, tupaantuliaisten buffettiin, naposteltavaksi illalla..

img_3593.jpg

Kyllä, kokki innostui laittamaan ”hieman” liikaa täytettä rulliin 😉

Alkuperäisen reseptin voitte käydä kurkkaamassa ylhäältä, tässä oma versioni:

Filo-suolasienirullat

3–4 filolevyä

sulatettua voita

3─4 dl suolasieniä pieneksi silputtuna

1 punasipuli pieneksi silputtuna

200 g maustamatonta sulatejuustoa

1 dl ruohosipulisilppua

sitruunamehua

voiteluun: voisulaa

Sulata filolevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Lisää suolasienien joukkoon sulatejuusto. Mausta seos vihreillä yrttisilpulla.

Levitä juuri sulaneet filolevyt yksitellen päällekkäin leivinpaperin päälle, voitele jokainen väli kevyesti voisulalla. Levitä päälle täyte, ripottele halutessasi vielä pinnalle ruohosipulisilppua ja kääri levy rullaksi. Voitele rulla voisulalla.. Paista 200 asteessa uunissa 15–20 minuuttia.

img_3592.jpg

img_3594.jpg

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma