Ruusukaali
Aiheuttaako sana ruusukaali lukijoissa negatiivisia tunteita? kokissa ainakin aiheutti, vieläpä hyvin kypsään ikään saakka, kunnes jossain amerikkalaisessa ruokablogissa hehkutettiin kuinka hyviä ruusukaalit ovat uunissa tehtyinä ja balsamicolla marinoituina.
Koska olen balsamicon suuri ystävä, uskaltauduin kokeilemaan ruusukaalien tekemistä uunissa, runsaalla balsamicolla.
Otin muutaman ruusukaalin, lorottelin päälle reippaasti balsamicoa, sekoittelin, maustoin vielä suolalla ja pippurilla. Loraus oliiviöljyä päälle ja uuniin.
Annoin ruusukaalien paahtua uunissa kunnes päällimmäiset alkoivat näyttää ruskettuneilta.
Rousk rousk! rapeaa, makean kirpeää ja yllättävän hyvää.
Tässä on varmaan sama ilmiö kuin juustolla kuorrutetuissa ruoissa; kaikki maistuu juustolla ja balsamicolla höystettynä vain niin paljon paremmalta.