Savua keittiössä ja sitruunainen tiikerikakku

Lähdin käymään Pohjanmaalla mummon luona ja vein tuliaisiksi tiikerikakun. Sain selittämättömän himon siihen eräänä päivän töissä ja muutamaa päivää myöhemmin olinkin jo kyynerpäitä myöten jauhoissa.

Pieni takaisku meinasi kakkua tehdessä tulla, kun vatkain alkoi savuttamaan kesken kaiken.. hups! kaikesta huolimatta kakusta tuli hyvä, tosin ei ehkä ihan perinteisen tiikerikakun näköinen (taas tuli ostoslistalle uusi juttu: rengaskakkuvuoka!).

img_5099_v2.jpg

Alkuperäinen resepti Maku.fi:stä.

Sitruunainen tiikerikakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 kpl munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl maitoa

reilu loraus tai kaksi sitruunamehua

img_5100_v2.jpg

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.

(tässä kohtaa alkoi vatkain kärytä ja jatkoin käsivoimin)

Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito. Sekoita toiseen taikinaan kunnon loraukset sitruunamehua.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun (rengaskakku)vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

ps. onpas taas tullut leivottua! leipuri itsekin on yllättynyt :)

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.