Sitruunarisotto
Löysin herkullisen sitruunarisoton ohjeen Putkiremonttipäiväkirjasta.
Risotto on erinomaista ruokaa, siitä on niin moneksi ja makuja mitä siihen voi lisätä, on juuri niin paljon kuin mielikuvitusta.
Rakastan risottoa ja rakastan myös sitruunaa, joten tämä yhdistelmä oli todella minun makunystyröitteni mieleen.
Tein risoton aika pitkälti tämän ohjeen mukaan, muutamilla muutoksilla ja risoton seuraksi tein kevyesti paneroituja puna-ahvenfileitä.
Tässä minun versioni:
Sitruunarisotto
1 punasipuli
oliiviöljyä
3-4 dl risottoriisiä
1,5 l luomukasvislientä
1 sitruuna
1 dl valkoviiniä
pala parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa
(tuoretta ruohosipulia koristeluun)
Pilko sipuli
Pese sitruuna
Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
Kuullota sipuli öljyssä ja lisää riisit
Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
Lisää kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää. Lorautin vielä desin valkoviiniä risottoon.
Raasta sitruunan kuori kattilaan ja jatka kasvisliemen lisäämistä
Purista sitruunasta mehu ja lisää se kattilaan.
Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaani ja mausta suolalla. Muista jättää risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.
Koristele risotto tuoreella ruohosipulilla ja parmesanraasteella.
Tarjoile esimerkiksi kevyesti paneroidun puna-ahvenfileen ja kasviksien kanssa.