Soija-inkivääripossua
Taas on makumatkailtu Aasian suuntaan. Tämän ruoan tein pääruoaksi edellisessä postauksessa esitellyn mango-chilisalaatin kanssa.
Hain inspiraatiota Martha Stewatrilta. Lopputulokseen eksyi myös omia hetken mielijohteita mutta oikein maukas annos. Olen jotenkin aivan koukussa nuudeliruokiin, soijaan ja korianteriin.
Soija-inkivääripossua ja vihreitä papuja
pötkö porsaan sisäfilettä
monta isoa lorausta soijaa
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1,5 yksikyntistä valkosipulia raastettuna
iso loraus riisiviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja vielä lopuksi inkivääriä jauhettuna
tuoretta korianteria koristeluun
nuudeleita
Sekoita soija, tuore inkivääri, valkosipuli, sitruunamehu ja riisiviinietikka. Viipaloi possu n. 4-5 cm paloiksi ja anna marinoitua ainakin 30 min.
Lorauta öljyä kuumalle pannulle ja paista possupaloja molemmin puolin hetki pannulla. Lisää pannulle marinadi ja anna paistua kunnes porsas on kypsää. Lisää viime hetkellä hieman inkiväärijauhetta.
Keitä nuudelit.
Lisää annokseen viimeiseksi tuore korianterisilppu.
Vihreät pavut pannulla
1 pkt vihreitä, tuoreita papuja
1 yksikyntinen valkosipuli
puolikkaan sitruunan mehu
loraus öljyä paistamiseen
Paista papuja pannulla valkosipulissa kunnes ne alkavat ruskistua ja lorauta päälle sitruunamehua.
Tarjoile possun ja nuudeleiden kanssa.