Soppahaaste

Muutama viikko sitten sain sähköpostia, jossa minut kutsuttiin osallistumaan Unileverin ja Knorrin järjestämään ruokabloggaajien soppahaasteeseen. Kisaan sai ilmoittautua mukaan ja lopulliset kisaajat valittaisiin elokuun loppuun mennessä.

Ilokseni pääsin mukaan kisaan ja viime viikolla se kisa sitten vihdoin oli. Olipa jännää!

Olin jo valmiiksi onnessani kunniasta päästä tällaiseen tapahtumaan mukaan ja meinasin haljeta jännityksestä kun tapasin muut bloggaajat jotka kisaan osallistuivat.

Mukana olivat jo ennestään minulle tutut bloggaajat Anuliina SoupOperasta ja Riikka Vatsasekaisin kilinkolin-blogista. Olen lukenut kummankin blogia jo jonkin aikaa ja molemmat ovat mukana mm. Glorian paras ruokablogi-kilpailussa. Lisäksi mukana oli hauska herrasmies Jouni Herrasmiehistelyä-blogista.

Olin lähtenyt mukaan ajatuksella, että tuunaisimme Knorrin erilaisia keittoja ja yllätys olikin suuri kun kävi ilmi että kisaa käytäisiin oikealla MasterChef-meiningillä! tuomaristoon kuului mm. MasterChefistä tuttu Lauri Skyttä.

Arvoimme kauhoilla keiton, jota kukin pääsi tuunaamaan ja itselleni osui tomaatti-mascarponekeitto. Keiton arpomisen jälkeen oli 2 minuuttia aikaa valita lisukkeet ruokiin jota aikoi valmistaa ja tämän jälkeen hippusen yli tunti aikaa valmistaa ruoat.

Itselläni ideat singahtelivat päässä kunnes en oikein enää itsekään tiennyt mitä tässä tekisi ja kahmin mukaani kaikkia erilaisia ruoka-aineksia. Itselleni valikoitui aika italialaistyyppiset lisukkeet, kaksi minuuttia onkin muuten aika lyhyt aika miettiä mitä sitä seuraavaksi kokkaisi!

Lopputulos oli tämä:

Tein siis keittoa kolmella tapaa:

- Vihreää parsaa käärittynä prosciuttoon, paahdettu uunissa rapeaksi. Päälle tuli kastike valmiskeitosta, jossa oli punasipulia, valkosipulia, sitruunamehua, suolaa & pippuria. Hauduttelin kastiketta pannulla n. 40 minuuttia. Koristeeksi tuoretta ruohosipulia.

- Tuunasin tomaatti-mascarponekeittoa mozzarellalla, timjamilla sekä sitruunamehulla. Keittelin keittioa lähes 40 minuuttia. Tarjosin keiton kulhosta paahdetun sipulin kanssa ja portobello-sienestä kirsikkatomaattisiivujen sekä tuoreen basilikan kanssa. Harmikseni unohdin kypsentään sienen ;)

Voiton kisassa vei Riikka, joka teki viereisellä kokkausasemalla herkullisen näköistä ja makuista kasvislasagnea. Onnea vielä voittajalle! :)

Kokemus oli mieletön, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan, olin yhtä hymyä hauskan illan jälkeen.

Lisää bloggaajien soppahaasteesta voit lukea täältä.

Jos haluat osallistua Knorrin soppahaasteeseen, voit tehdä sen Facebookissa. Kannattaa osallistua, palkintona Hackmanin Kesäkeittiö-kattiloita!

Kiitos vielä kisaan osallistuneille bloggaajille hauskasta illasta ja Unileverin väelle kisaan kutsumisesta. Erityiskiitos Laurille hyvistä kisavinkeistä!

Kommentit

hei haa, hieno kisasuoritus!

Kyllä olette kaikki taikoneet ihmeitä valmiskeitoista! Oli varmaan mukavaa päästä kokemaan tuollainen MasterChef-tyylinen haaste.

Soul Kitchen

Hienosti hoidettu haaste! Itse olisin varmasti jäätynyt tuossa tilanteessa täysin.

annemi

Kaikki: kiitos kommenteista ja tsempistä, oli kyllä huikeaa! :) tajusin myös että en pystyisi osallistumaan oikeaan MC-kilpailuun, olin jo tuosta suorituksesta aivan puhki!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.