Sweet & Sour
Huh, onpa ollut jännää lueskella kommenttejanne edelliseen postaukseen! On tullut niin monta kertaa hyvä mieli, kiitos 🙂 arvonta-aikaa on vielä jäljellä, käykäähän osallistumassa jos ette ole vielä sitä tehneet.
Ja sitten ruokaan…
Tässä on tovi vierähtänytkin siitä, kun meillä on viimeksi syöty ribsejä. Surffailin hetken internetissä kun tuumin reseptiä ja löysin yhdeltä luottosivustoltani, Epicuriousista, kivan sweet & sour-reseptin.
Sweet & Sour ribs
Näiden valmistamiseen kannattaa varata aikaa, ribsit ovat nimittäin uunissa 3-4 tuntia ja kuorrutustakin keitellään pari tuntia.
Ribs (2 hengelle)
2 pötköä ribsejä
tuoretta timjamia
suolaa
Mausta ribsit suolalla ja tuoreilla timjaminlehdillä. Kääri ne tiukasti folioon ja anna paahtua uunissa 120 asteessa 3-4 tuntia, mitä pidempään sitä parempi.
Sweet & Sour-kastike
n. 2 dl balsamicoa
1 tölkki olutta
n. 3 dl hunajaa
1 yksinkyntinen valkosipuli silputtuna
1 punasipuli silputtuna
1,5 dl ruskeaa sokeria
2 dl ketsuppia
2 rkl dijon sinappia
oman maun mukaan tabascoa
reilu 1 rkl Worchestershire-kastiketta
1/2-1 dl vettä
Sekoita kuorrutteen ainekset ja keittele miedolla lämmöllä pari tuntia kunnes kastike on paksuuntunut.
Alkuperäisessä reseptissä oli melassia jota minulla ei kotona ollut, joten korvasin sitä ekstrahunajalla ja sokerilla. Laitoin myös muita aineksia vähän sinne päin. Jos haluaa seurata alkuperäistä reseptiä, niin kurkkaa tänne.
Kun ribsit ovat olleet tarpeeksi kauan uunissa, poista ne foliosta ja levitä leivinpaperilla suojatulle pellille (voit jo tässä välissä leikata ribsit erilleen jos haluat). Levitä kuorrutetta reilusti ja joka puolelle ribsejä. Itse lisäsin vielä tujauksen hunajaa päälle.
Paista 220 asteessa, jos mahdollista grillivastuksen alla, n. 4-5 minuuttia kunnes ribsien pinta on hieman tummunut. Älä anna kuorrutteen kärähtää.
Tarjoilin ribsit kermaisen kukkakaalipyreen ja voipapujen kanssa.
Pssst! tänään on Top Chef-finaali!