Sweet & Sour

Huh, onpa ollut jännää lueskella kommenttejanne edelliseen postaukseen! On tullut niin monta kertaa hyvä mieli, kiitos 🙂 arvonta-aikaa on vielä jäljellä, käykäähän osallistumassa jos ette ole vielä sitä tehneet. 

Ja sitten ruokaan…

Tässä on tovi vierähtänytkin siitä, kun meillä on viimeksi syöty ribsejä. Surffailin hetken internetissä kun tuumin reseptiä ja löysin yhdeltä luottosivustoltani, Epicuriousista, kivan sweet & sour-reseptin. 

img_7924.jpg

Sweet & Sour ribs

Näiden valmistamiseen kannattaa varata aikaa, ribsit ovat nimittäin uunissa 3-4 tuntia ja kuorrutustakin keitellään pari tuntia. 

Ribs (2 hengelle)

2 pötköä ribsejä

tuoretta timjamia

suolaa

Mausta ribsit suolalla ja tuoreilla timjaminlehdillä. Kääri ne tiukasti folioon ja anna paahtua uunissa 120 asteessa 3-4 tuntia, mitä pidempään sitä parempi. 

Sweet & Sour-kastike

n. 2 dl balsamicoa

1 tölkki olutta

n. 3 dl hunajaa 

1 yksinkyntinen valkosipuli silputtuna

1 punasipuli silputtuna

1,5 dl ruskeaa sokeria

2 dl ketsuppia

2 rkl dijon sinappia

oman maun mukaan tabascoa

reilu 1 rkl Worchestershire-kastiketta

1/2-1 dl vettä

Sekoita kuorrutteen ainekset ja keittele miedolla lämmöllä pari tuntia kunnes kastike on paksuuntunut. 

Alkuperäisessä reseptissä oli melassia jota minulla ei kotona ollut, joten korvasin sitä ekstrahunajalla ja sokerilla. Laitoin myös muita aineksia vähän sinne päin. Jos haluaa seurata alkuperäistä reseptiä, niin kurkkaa tänne

Kun ribsit ovat olleet tarpeeksi kauan uunissa, poista ne foliosta ja levitä leivinpaperilla suojatulle pellille (voit jo tässä välissä leikata ribsit erilleen jos haluat). Levitä kuorrutetta reilusti ja joka puolelle ribsejä. Itse lisäsin vielä tujauksen hunajaa päälle.

Paista 220 asteessa, jos mahdollista grillivastuksen alla, n. 4-5 minuuttia kunnes ribsien pinta on hieman tummunut. Älä anna kuorrutteen kärähtää. 

img_7929.jpg

Tarjoilin ribsit kermaisen kukkakaalipyreen ja voipapujen kanssa. 

Pssst! tänään on Top Chef-finaali

koti ruoka-ja-juoma