Tonnikalanepparit ja pastasalaatti
Edellisessä postauksessa esittelin lähes kokonaisuudessaan uudenvuoden juhlapöydän herkut. Olin kasannut salaattibuffetin, jossa tarjoilin mm. naudan paistia, joka onnistui ensimmäistä kertaa täydellisesti. Lisäksi oli täytettyjä ruisleipäsiä, joissa oli paprika / valkosipulimajoneesia, juustoa, meetvurstia ja salaattia. Pyöräytin myös muka-hummusta, eli kikhernetahnaa chilillä ja sitruunamehulla. Kutsun tahnaa muka-hummukseksi koska tahinia minulla ei ollut. Dippikasviksia sai dipata ystävän tuomiin jalapeno & sitruuna/hunajadipit. Lisäksi hampaissa rouskui O:n tuomat herkkukrutongit ja jälkiruoakana saimme nauttia L:n brownieseja.
Nam. Herkullinen ilta.
Yllä olevien lisäksi pöydässä oli myös tekemiäni ruisneppareita ja pastasalaattia.
Ruisnepparit
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli
1 prk ranskankermaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
Mausteet:
sitruunamehua
sitruunapippuria
kurkumaa
aromisuolaa
Pussillinen ruisneppareita
Sekoita ainekset ja mausta tahna makusi mukaan kurkumalla, sitruunamehulla ja sitruunapippurilla sekä aromisuolalla.
Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin tunti ja täytä ruisnepparit vasta juuri ennen tarjoilua. Voit koristella nepparit esim. persiljalla.
*
Värikäs pastasalaatti
3 porkkanaa
3 eri väristä paprikaa
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
pastaa
Mausteet:
kuivattu rosmariini
kuivattu basilika
chilijauhetta
sitruunapippuri
sitruunamehu
mustapippuri ja suola
Pilko kasvikset pieniksi suupaloiksi ja mausta ne. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja paahda kasviksia uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat rapeita.
Anna jäähtyä ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Annan salaatin maustua viileässä mielellään useampi tunti ennen tarjoilua jotta maut pääsevät parhaiten esiin.