Tonnikalanepparit ja pastasalaatti

Edellisessä postauksessa esittelin lähes kokonaisuudessaan uudenvuoden juhlapöydän herkut. Olin kasannut salaattibuffetin, jossa tarjoilin mm. naudan paistia, joka onnistui ensimmäistä kertaa täydellisesti. Lisäksi oli täytettyjä ruisleipäsiä, joissa oli paprika / valkosipulimajoneesia, juustoa, meetvurstia ja salaattia. Pyöräytin myös muka-hummusta, eli kikhernetahnaa chilillä ja sitruunamehulla. Kutsun tahnaa muka-hummukseksi koska tahinia minulla ei ollut. Dippikasviksia sai dipata ystävän tuomiin jalapeno & sitruuna/hunajadipit. Lisäksi hampaissa rouskui O:n tuomat herkkukrutongit ja jälkiruoakana saimme nauttia L:n brownieseja.

Nam. Herkullinen ilta.

Yllä olevien lisäksi pöydässä oli myös tekemiäni ruisneppareita ja pastasalaattia.

 

img_8589_0.jpg

Ruisnepparit

1 prk tonnikalapaloja öljyssä

1 sipuli

1 prk ranskankermaa

1,5 dl turkkilaista jogurttia

Mausteet:

sitruunamehua

sitruunapippuria

kurkumaa

aromisuolaa

Pussillinen ruisneppareita

Sekoita ainekset ja mausta tahna makusi mukaan kurkumalla, sitruunamehulla ja sitruunapippurilla sekä aromisuolalla.

Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin tunti ja täytä ruisnepparit vasta juuri ennen tarjoilua. Voit koristella nepparit esim. persiljalla.

*

img_8581_0.jpg

Värikäs pastasalaatti

3 porkkanaa

3 eri väristä paprikaa

1 sipuli

1/2 kesäkurpitsa

oliiviöljyä

pastaa

Mausteet:

kuivattu rosmariini

kuivattu basilika

chilijauhetta

sitruunapippuri

sitruunamehu

mustapippuri ja suola

Pilko kasvikset pieniksi suupaloiksi ja mausta ne. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja paahda kasviksia uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat rapeita.

Anna jäähtyä ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Annan salaatin maustua viileässä mielellään useampi tunti ennen tarjoilua jotta maut pääsevät parhaiten esiin.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.