Tulinen kookosmaitokastike

Olipa kiva huomata, että  uunifeta on aika monen muunkin mieleen 😉

Välillä tulee hetkiä kun himoitsen kookosmaitopohjaista kastiketta/keittoa/ruokaa ja tällä viikolla se himo iski keskellä viikkoa kauppareissulla.

Olin suunnitellut iltaruoaksi kanankoipia, joten tein niille tulisen kookosmaitokastikkeen ja maustoin kanankoivet tulisesti.

img_4212.jpg

Rakastan rapeaa kanannahkaa!

Maustoin koivet siis paprikajauheella, chilijauheella, sitruunamehulla/pippurilla, suolalla. Koivet hikoilivat uunissa sillä aikaa kun tein hauskan, keltaisen kastikkeen niille:

img_4213.jpg

Kastikkeen alkuperäinen resepti löytyi Epicurious-sivustolta.

Tässä kastikkeen resepti vielä pienenpienin muutoksin:

  • 1-2 pieneksi silputtua sipulia
  • 4 suurta valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2-3 rkl Thai red currytahnaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 lime
  • 1,5 rkl aasialaista kalakastiketta
  • 1-2 rkl sokeria

Paista sipulia, valkosipulia ja currytahnaa pannulla, kunnes sipuli on pehmentynyt. Mausta ripauksella suolaa.
 
Lisää kookosmaito ja sekoittele sitä rauhalliseen tahtiin 20-30 min.
 
Lisää limemehu, sokeri, kalakastike ja suolaa. Ota kastike pois kuumalta levyltä ja tarjoile.
 

img_4216.jpg

Tästä kastikkeesta voisi tehdä jopa herkullisen keiton!

koti ruoka-ja-juoma