Tulinen kookosmaitokastike
Olipa kiva huomata, että uunifeta on aika monen muunkin mieleen 😉
Välillä tulee hetkiä kun himoitsen kookosmaitopohjaista kastiketta/keittoa/ruokaa ja tällä viikolla se himo iski keskellä viikkoa kauppareissulla.
Olin suunnitellut iltaruoaksi kanankoipia, joten tein niille tulisen kookosmaitokastikkeen ja maustoin kanankoivet tulisesti.
Rakastan rapeaa kanannahkaa!
Maustoin koivet siis paprikajauheella, chilijauheella, sitruunamehulla/pippurilla, suolalla. Koivet hikoilivat uunissa sillä aikaa kun tein hauskan, keltaisen kastikkeen niille:
Kastikkeen alkuperäinen resepti löytyi Epicurious-sivustolta.
Tässä kastikkeen resepti vielä pienenpienin muutoksin:
- 1-2 pieneksi silputtua sipulia
- 4 suurta valkosipulinkynttä silputtuna
- 2-3 rkl Thai red currytahnaa
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 lime
- 1,5 rkl aasialaista kalakastiketta
- 1-2 rkl sokeria
Paista sipulia, valkosipulia ja currytahnaa pannulla, kunnes sipuli on pehmentynyt. Mausta ripauksella suolaa.
Lisää kookosmaito ja sekoittele sitä rauhalliseen tahtiin 20-30 min.
Lisää limemehu, sokeri, kalakastike ja suolaa. Ota kastike pois kuumalta levyltä ja tarjoile.
Tästä kastikkeesta voisi tehdä jopa herkullisen keiton!