Uunikana
Lauantaina särki päätä edellisillan hurvitteluiden jälkeen ja teki mieli jotain hyvää ja helposti valmistuvaa ruokaa. Lopputuloksena oli maukas uunikana, couscous ja paistetut, punaiset tomaatit.
Uunikana
3 kpl kanankoipia
1/2 paprika
1 punasipuli
1 punainen, tuore chili
lehtikaalia
purjoa
1 yksikyntinen valkosipuli
1 (luomu) sitruuna ja sen kuori
jauhettua juustokuminaa
paprikajauhetta
tuoretta inkivääriä
musta – ja sitruunapippuria
suolaa
vettä
Paista kanankoipia pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin pintavärin. Laita koivet pataan, lisää vettä kunnes koivet ovat edes puoleenväliin peittyneet.
Paista pannulla nopeasti kasvikset, chili, valkosipuli ja inkivääri. Mausta kasvikset.
Lisää kasvikset ja toinen kierros mausteita pataan. Paista 175 asteessa n. 1,5-2 tuntia uunin keskitasossa, kansi päällä.
Kun kana on valmista, keitä 3 dl vettä ja lisää ne 3 dl:ään täysjyväcouscousta. Mausta sitruunamehulla. Anna nesteen imeytyä couscoukseen kannen alla rauhassa.
Palaan paistettuihin tomaatteihin erillisessä postauksessa.
Tämä oli maukas, kevyen mausteinen ja täyttävä lauantai-illan ateria, joka hätyytteli pääsäryn ja muut olot pois. Tykästyin erityisesti lehtikaaliin tässä(kin) ruoassa, todella maukas vihannes ja sopii erinomaisesti pataruokiin.
Pssst! käy kurkkaamassa Facebookissa 52 Weeks of Deliciousnessin sivua. Sieltä löydät mm. mummulasta tuliaisina saamani lautaset, kuvia ja juttuja meidän arjesta.