Välimeren herkkutahna
VIIKKO 1
Olin illalliskutsuilla ystäväni luona ja hän tarjosi minulle tätä herkullista Välimeren herkkutahnaa. Sain reseptin ja pääsin herkuttelemaan tahnalla myös kotona.
2 munakoisoa
1 iso sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia (voi käyttää myös säilyketomaatteja)
1 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl majoneesia
persiljaa
1 pkt fetaa
mustapippuria
suolaa
Paista 2 isohkoa munakoisoa paistetaan uunissa 200 astetta noin 45 min (kunnes munakoison pinta rypistyy). Itselläni meni yhden ison ja yhden keskikokoisen munakoison kanssa ainakin tunti.
Sillä välin kun munakoisot ovat uunissa, silppua kulhoon sipuli pieneksi silpuksi sekä pari tomaattia ja ainakin 1 valkosipulinkynsi
Sekoita joukkoon noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sitruunamehua sekä pari – kolme ruokalusikallista majoneesia ja persiljasilppua maun mukaan, itse olen persiljahullu ja laitoin reippaasti.
Paistetuista munakoisoista irtoaa kuori näppärästi, halkaise ne pitkittäin puoliksi ja ikään kuin puristat sisällön kulhoon. Avustaa voi lusikalla.
Sitten munakoisosoossi ja feta soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään muihin aineisiin.
Heitä sekaan vielä oman maun mustapippuria ja suolaa.
Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tahna jähmettyy jääkaapissa jonkin verran, ei jää ihan niin vetiseksi kuin aluksi vaikuttaa.
Tarjoile ruisleipäpalojen tai tuorekurkun kanssa.