Värikäs nuudelisalaatti
Kuumana kesäiltana ei ollut muita vaihtoehtoja (tai mielitekoja) kuin grillata (taas) makkaraa.
Makkaralle kaipasin kaveria ja hetken jääkaappia tutkittuani totesin että saan raavittua kasaan salaatin. Mietin miten saisin salaatista ruokaisamman ja päätin laittaa siihen Chow Mein-nuudeleita jotka ostin jokin aika sitten, enkä ole keksinyt niille vielä käyttötarkoitusta.
Salaattiin tarvitset:
Chow Mein-nuudeleita
punaista ja vihreää paprikaa
punasipuli
vihreää salaattia
maissia
porkkana
Ranskankermakastike
Kastikkeen pohja ja inspiraatio löytyi täältä.
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl ranskankermaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehu
1 rkl soijaa
suolaa, pippuria
tuoretta ruohosipulia
Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä kun pilkot kasvikset salaattiin.
Sekoita jäähtyneet nuudelit, kasvikset ja salaattikastike keskenään.
Tykkäsin erityisen paljon ranskankermakastikkeesta, joka oli maultaan pehmeä ja raikas. Tätä reseptiä voisi käyttää muihinkin salaatteihin.