Värikäs punajuurikeitto
Onko muita jotka tykkäävät kokata punajuuriruokia, koska niissä on niin kaunis väri? ainakin tässä tekemässäni punajuuri-vuohenjuustokeitosssa on upeat värit.
Kävin kokkaamassa keskiviikko-iltana ystävälle, joka oli toipilaana. Toivottavasti herkkuruoat edistivät paranemista 🙂
Sillä aikaa kun häärin lieden äärellä, oli pöytään loihdittu kaunis kattaus. Ihastuin erityisesti persoonallisiin lautasliinarenkaisiin.
Lueskelin eri reseptejä internetistä ja päädyin tällaiseen yhdistelmään keittoa tehdessäni:
Punajuuro-vuohenjuustokeitto
500 g punajuuria
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
1 prk tuoretta timjamia
1 salottissipuli
suolaa ja pippuria
1 prk smetanaa
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa ja lisää kuoritut, muutaman sentin paksuisiksi paloiksi leikatut punajuuret. Lisää vettä kunnes punajuuret juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Kun kasvikset ovat tyhjiä, surraa ne sauvasekoittimella ja lisää joukkoon vuohenjuusto, suola ja pippuri. Mausta lopuksi vielä timjamilla ja käytä sitä koristeluun.
Tarjoile smetanan kanssa.
Nauti keiton kauniista väristä ja pehmeästä mausta.