Västerbottensost-oliivileipä

Vietin eilen viimeistä virallista lomapäivää ja koska olin päättänyt käyttää päivän rentoutumiseen, olin tietenkin keittiössä touhuamassa 😉 halusin ehdottomasti kokeilla jotain uutta ja eilen ostamani leipävuoka vilkutteli minulle kaapista siihen malliin, että ryhdyin etsimään leipäohjeita.

Kuten eilisessä postauksessa mainitsin, sain Västerbottensost-tilaisuudesta mukaan juustoa. Olin suunnitellut käyttäväni sitä mm. risottoon mutta päättelin että esim. Västerbottensost-juustoraaste sopisi varmasti leipäänkin.

Ryhdyin siis tuumasta toimeen ja löysin kivan (=helpon) reseptin Pullan paikka-blogista.

img_7063.jpg

Västerbottensost-oliivileipä

4 kananmunaa

2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 tl kuivattua basilikaa

0,75 tl mustapippuria

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

puolikas pussi Västerbottensost-juustoraastetta

1 dl oliiveja

1 rkl oliiviöljyä

voita vuoan voiteluun

siemeniä pinnalle (itse käytin kurpitsansiemeniä)

Paistaminen: 180 astetta, n. 50minuuttia

Voitele leipävuoka huolellisesti voilla. Pilko oliivit paloiksi. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausteet. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös juusto, oliivit ja öljy.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle siemenet. Paista noin 50minuuttia 180 asteessa. Testaa leivän kypsyys hammastikulla. Kumoa leipä hieman jäähtyneenä.

Nauti lämpimänä!

Muista säilyttää leipä jääkaapissa.

Olen edelleen vähän sanaton siitä, miten hyvää tämä leipä oli.. puhumattakaan siitä miten helppoa  sen tekeminen oli ;)

img_7071.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.