Viikonlopun ruokavinkki: kokonaiset helmikanat

Viikonlopun ruokavinkki: kokonaiset helmikanat!

Olin Heinon tukussa hakemassa aivan muuta, kun katseeni osui pakastettuihin, kokonaisiin helmikanoihin. Niitä oli pakko ostaa!

img_3929.jpg

Löysin oikein maukkaan reseptin Iloinen hauki-blogista.

Jouduin muokkaamaan hänen reseptiään hieman, koska kaapeista ei löytynyt ihan kaikkea mitä reseptiin vaadittiin.

Helmikanaa kokonaisena uunissa

Kana ja valeluliemi:

2 helmikanaa
kuivattua rosmariinia
tuoretta timjamia
valkosipulia
sitruunaa ja limeä
suolaa
pippuria
voita
oliiviöljyä
punaviiniä
kanalientä (esim ½ liemikuutiota)

Ripottele linnun sisään ja pintaan suolaa ja pippuria. Täytä lintu paloitellulla sitruunalla ja limellä, kuivatulla rosmariinillä, muutamalla valkosipulinkynnellä ja  tuoreella timjamilla. Sido jalat yhteen niin että täytteet pysyvät sisällä. Paista pannulla voi-oliiviöjy seoksessa kauttaaltaan kunnes nahka on saanut väriä. Siirrä lintu uunivuokaan ja tee valeluliemi.

Lisää pannulle hieman voita. Laita 2 lasillista punaviiniä (itse laitoin aika reiluja lasillisia) pannnulle. Lisää hieman vettä. Lisää 1/2 lihaliemikuutiota. Purista joukkoon hieman limeä, lisää yrtit ja mausteet. Anna kiehua hetken.

Kaada liemi linnun päälle uunivuokaan. Paista lintua 225 -asteisessa uunissa noin tunti, kunnes liha on kypsää. Valele lintua liemellä mahdollisimman usein, jolloin lintu ei pääse kuivumaan.

Ota lintu pois uunista noin tunnin päästä.

img_3930.jpg

Vaikka käytin punaviiniä valeluliemessä, tuli siitä erinomaisen makuinen. En tehnyt erillistä kastiketta linnulla vaan kaadoin valelulientä paahdettujen kasvisten ja riisi/kaurasekoituksen päälle, joita tarjosin lisukkeena.

img_3933.jpg

Suussasulavaa ja täydellistä sunnuntai-illan ruokaa.

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy