Vispipuuro

To  cook-lista on lyhentynyt. Innostuin viikonloppuna tekemään vispipuuroa ja sain aikaiseksi näin kauniin värisen puuron.

imag0079.jpg

Reseptin ja vinkin löysin Vatsasekaisin kilinkolin-blogista.Riikka oli tehnyt mansikkaista puuroa, itse tein mustikkaista.

Mustikka-puolukka vispipuuro

 

 1 litra vettä

2 x 200g pussia pakastepuolukoita 

n. 2,5 dl mannaa  

200g pussi pakastemustikoita 

reilu 1 dl sokeria

2/3 prk kuohukermaa 

 

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puolukat. Keitä seosta parikymmentä minuuttia kunnes puolukoista häviää väri. Peitä kattila kannella, jotta neste ei haihdu kiehumisen aikana.

Lisää kattilaan mannaryynit samalla vispaten. Keitä puuro kypsäksi. 
 

Lisää puuron sekaan sokeri, kuohukerma sekä mustikat. Sekoita ja hauduta puuroa vielä viitisen minuuttia.

Jäähdytä puuro ja vispaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. 

imag0080.jpg

En ole suuri maidon ystävä, mutta vispipuuron kanssa on pakko syödä maitoa.

Tätä tuli aikamoinen satsi, joten nautiskelemme vispipuurosta vielä useamman päivän. Ei haittaa, oli herkkua .

EDIT: huomasin sunnuntaina illalla, muutama tunti postauksen julkaisun jälkeen, että reseptin loppu oli kadonnut bittiavaruuteen. Korjattu versio julkaistu klo 22.09.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.