Vuohenjuusto-timjamiraviolit
Ostin pari viikkoa sitten kaikenlaisia kivoja vempaimia Chez Mariuksesta. Esittelin niitä Facebookissa ja siellä eräs ystävä haastoi minut testaamaan raviolimuottia. Otin haasteen vastaan ja tuloksena olivat ihanan maukkaat vuohenjuusto-timjamiraviolit.
Mmmmmmhh!
Aika työlästä niiden tekeminen oli, kädet olivat kipeinä kaulimisesta session päätteeksi mutta kyllä kannatti.
Vuohenjuusto-timjamiraviolit
Tuorepastataikina (alla mitat yhden hengen annokseen):
100g eli n. 1,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
tilkka vettä
Kaada jauhot pöydälle tai laakeaan astiaan, tee keskelle kraateri johon tiputat kananmunan. Sekoita kananmuna jauhoihin sormella. Lisää tilkka vettä jotta saat muodostettua taikinan ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia ja keitä pastat muutaman tunnin sisällä. Pastan keittoaika pitenee mitä pidempään sitä säilyttää.
Jauhota pöytä ja kauli tuorepastataikina niin ohueksi kuin mahdollista. Lisää täytettä pieninä nokareina tasaisin välein, sivele nokareiden ympärille vähän vettä ja aseta toinen samanlainen, kaulittu taikinalevy niiden päälle. Tiivistä ilma pois ja muotoile raviolit muotilla. Nosta valmiit raviolit jauhotetulle lautaselle odottamaan keittämistä.
Keitä ravioleja kiehuvassa ja suolatussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä eli pulpahtavat veden pintaan.
Vuohenjuusto-timjamikastike
1/2 pkt vuohenjuustoa
1 prk ranskankermaa
1/2 dl tuoretta timjamia silputtuna
sitruunamehua, suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Tomaattikastike
1 prk luomutomaattikastiketta
tuoretta timjamia
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa ja pipuuria
Sekoita ainekset keskenään ja keitä n. 45 minuuttia ensin kerran kiehauttaen ja sitten miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen.
Sekoita tomaattikastike ja raviolit kulhossa, tarjoile heti.